NLCOACH toont met ezine de complexiteit van het coachvak

De coach als duizendpoot: in 10 coachrollen laat vakblad NLCOACH zien wat bij het werk van een coach komt kijken

Bij het vak van trainer-coach komt zoveel meer kijken dan alleen trainingen geven en wedstrijden begeleiden. Een coach is een echte duizendpoot in de sport. Die complexiteit van het vak heeft NLCOACH gevangen in een gratis te lezen ezine.

NLCOACH is het vakblad van de gelijknamige opleider en belangenbehartiger voor Nederlandse trainers en coaches. Dit magazine onder hoofdredactie van Joop Alberda en Pieter van der Meer is dé informatiebron voor iedereen die zich bezighoudt met coachen, trainen en opvoeden in zowel de top- als breedtesport. Het tijdschrift wordt gevuld door interviews en verhalen met bekende coaches, boekentips van coaches en de laatste wetenschappelijke inzichten om direct toe te passen in de coachpraktijk. Onlangs verscheen NLCOACH voor het eerst als een ezine.

Tien coachrollen

Dit digitale magazine met als titel 'De coach als duizendpoot' laat aan de hand van tien coachrollen lzien wat een goede coach allemaal in zich heeft: fysieke trainer, talentontwikkelaar, mentor/motivator, teambuilder, strateeg, planner, stafmanager, communicator, selectiemaker en innovator.

Bij elke rol komt een expert aan het woord die uitleg geeft over die specifieke rol. Zo bespreekt Jeroen Delmée, bondscoach van de Nederlandse hockeyers, de breinbrekers als selectiemaker en vertelt Jac Orie waarom hij het liefst zoveel mogelijk met innoveren bezig is. Elk hoofdstuk is ook voorzien van extra leestips van o.a. Topsporttopics zodat de lezer zoals gewend van NLCOACH ook op de hoogte blijft van de actuele wetenschappelijke inzichten op dat thema. Zo kan iedere coach ook op alle rollen zich blijven ontwikkelen.