Leer meer over presteren en het optimaal ontwikkelen van sporters

Met boek en webinar 'Leren presteren' geeft Afke van der Wouw coaches belangrijke nieuwe vaardigheden

Presteren is veel meer dan een goede techniek, conditie en kracht. Welke persoon zit er achter de sporter? Hoe zorg je ervoor dat hij zich optimaal ontwikkelt? Hoe kun je hem leren omgaan met druk, gedachten, tegenslag en emoties? Hoe bouw je aan zijn zelfvertrouwen? Hoe leer je hem concentreren en visualiseren? Dat zijn de vragen die een trainer / coach heeft als het gaat om het sportprestaties. In het webinar ‘Leren presteren’, gebaseerd op het gelijknamige boek deelt sportpsychologe Afke van de Wouw nieuwe inzichten die de basis vormen voor belangrijke vaardigheden voor iedere coach.

Het webinar ‘Leren presteren’ is verdeeld over twee dagen. Het eerste deel is al op 30 september. Dan zal Afke van de Wouw ingaan op het eerste deel van een sportseizoen: de training, het leren en de wedstrijdvoorbereiding. In het tweede deel op 7 oktober staat het vervolg van een seizoen centraal met het seizoen zelf en de afsluiting met het evaluaren van het voorbije jaar.

Aan de hand van praktische informatie, gebaseerd op theorieën en onderzoek uit de (sport)psychologie, sportwetenschappen en pedagogiek leert docente Afke van de Wouw je hoe je sporters kunt leren presteren. Haar jarenlange ervaring als sportpsycholoog deelt ze met jou, waarbij ze veel voorbeelden van bekende topsporters en coaches geeft ter illustratie. Hiermee kun je als trainer/coach van elke sporttak en elk niveau direct zelf aan de slag.

Leerdoelen

Na het volgen van het webinar heb je nieuwe kennis en vaardigheden vergaard over bijvoorbeeld het beter leren kennen van jezelf als coach en je sporters, waardoor je je coaching beter kunt afstemmen. Ook krijg je nieuwe inzichten over het effect van (mis)communicatie en het omgaan met druk, tegenslag, gedachten en emoties. Daarnaast weet je na het webinar hoe je sporters optimaal kan laten herstellen van een wedstrijd en herken je de symptomen van een (mogelijke) blessure of overtraining en weet je hoe ermee om te gaan. Voor deelname aan het Webinar Leren Presteren is door diverse sportbonden accreditatie verleend.

Boek

Het webinar is gebaseerd op het in september 2020 verschenen boek van Afke van de Wouw, Leren Presteren. Jeroen Otter (Bondscoach shorttrack) ziet dat dit boek ten opzichte van andere coachboeken onderscheidend is op twee vlakken. " Ten eerste, Afke van de Wouw gaat in dit zeer toegankelijk geschreven boek direct op haar doel af. Ten tweede passeert het gehele sportjaar, de oriënterende fase in het begin van het seizoen tot aan de, nog steeds belangrijke periode die volgt ná de laatste wedstrijd. Met Leren Presenteren ontwikkel je belangrijke skills die je misschien nog niet beheerst en anders worden jouw skills nog eens flink aangescherpt."

Bij inschrijving voor het webinar kun je eenvoudig het boek bestellen (met 10% korting).