Podcast: De Sportbibliotheek (afl. 1)

Dick Holstein bespreekt ‘Mysterieuze krachten in de sport’

De sportbibliotheek van sportmarketingbureau Triple Double in Eindhoven telt meer dan vijfduizend titels. Het is daarmee de grootste verzameling van sportboeken in Nederland en varieert van bijzondere uitgaven, naslagwerken, biografieën, Panini-albums en vakliteratuur. In deze rubriek bespreekt Dick Holstein de pareltjes uit deze grote boekenkast. In aflevering 1 van deze korte podcast: ‘Mysterieuze krachten in de sport’ van Joris van den Bergh.

Dick Holstein heeft al heel wat sportboeken door zijn handen laten gaan. Als directeur-uitgever van Voetbal International was hij betrokken bij bestellers als ‘Gijp’ en ‘Geen genade’, sportboeken die de markt voor de sportbiografie openbraken. Voor hem kent de sportbibliotheek in het SX-gebouw in Eindhoven inmiddels ook geen geheimen meer. Enkele jaren terug bracht hij als een ware bibliothecaris de hele collectie in kaart en categoriseerde alle boeken onder andere per sport.

Oersportboek

Uit alle boeken kon Holstein voor deze podcast-serie eigenlijk maar één boek kiezen om mee te starten. Luister hieronder waarom hij koos voor Mysterieuze krachten in de sport van Joris van den Bergh:

Boekomschrijving

Titel: Mysterieuze krachten in de sport
Auteur: Joris van den Bergh
1e druk: 1941