Podcast: De Sportbibliotheek (afl. 5)

Dick Holstein bespreekt 'Opmars der Strafschopgebieden'

De sportbibliotheek van sportmarketingbureau Triple Double in Eindhoven telt meer dan vijfduizend titels. Het is daarmee de grootste verzameling van sportboeken in Nederland en varieert van bijzondere uitgaven, naslagwerken, biografieën, Panini-albums en vakliteratuur. In deze rubriek bespreekt Dick Holstein de pareltjes uit deze grote boekenkast. In aflevering 5 van deze korte podcast: 'Opmars der strafschopgebieden' van Jan Mulder.

Dick Holstein heeft al heel wat sportboeken door zijn handen laten gaan. Als directeur-uitgever van Voetbal International was hij betrokken bij bestellers als ‘Gijp’ en ‘Geen genade’, sportboeken die de markt voor de sportbiografie openbraken. Voor hem kent de sportbibliotheek in het SX-gebouw in Eindhoven inmiddels ook geen geheimen meer. Enkele jaren terug bracht hij als een ware bibliothecaris de hele collectie in kaart en categoriseerde alle boeken onder andere per sport.

Van voetballer tot schrijver

Profvoetballer en schrijven is een zeer ongebruikelijke combinatie, maar Jan Mulder deed het allebei op het hoogste niveau. In deze aflevering van De Sportbibliotheek vertelt Dick Holstein hoe Mulder zijn eerste columns schreef die in 1978 werden gebundeld in Opmars der Strafschopgebieden:

Boekomschrijving

Titel: Opmars der Strafschopgebieden
Auteur: Jan Mulder
1e Druk: 1978