Podcast: De Sportbibliotheek (afl. 3)

Dick Holstein bespreekt het Miss Blanche sportalbum

De sportbibliotheek van sportmarketingbureau Triple Double in Eindhoven telt meer dan vijfduizend titels. Het is daarmee de grootste verzameling van sportboeken in Nederland en varieert van bijzondere uitgaven, naslagwerken, biografieën, Panini-albums en vakliteratuur. In deze rubriek bespreekt Dick Holstein de pareltjes uit deze grote boekenkast. In aflevering 3 van deze korte podcast: het Miss Blanche album met sportplaatjes.

Dick Holstein heeft al heel wat sportboeken door zijn handen laten gaan. Als directeur-uitgever van Voetbal International was hij betrokken bij bestellers als 'Gijp' en 'Geen genade' sportboeken die de markt voor de sportbiografie openbraken. Voor hem kent de sportbibliotheek in het SX-gebouw in Eindhoven inmiddels ook geen geheimen meer. Enkele jaren terug bracht hij als een ware bibliothecaris de hele collectie in kaart en categoriseerde alle boeken onder andere per sport.

Sportplaatjes

In deze derde aflevering van de podcast vertelt Holstein over de grootste marketingstunt ooit: de sportplaatjes die het sigarettenmerk Miss Blanche in de jaren dertig bij de rookwaren voegde. De verzamelactie was zelfs zo'n succes dat de regering moest ingrijpen. Luister hier hoe dat kwam: