Podcast: De Sportbibliotheek (afl. 2)

Dick Holstein bespreekt de bestseller 'Gijp'

De sportbibliotheek van sportmarketingbureau Triple Double in Eindhoven telt meer dan vijfduizend titels. Het is daarmee de grootste verzameling van sportboeken in Nederland en varieert van bijzondere uitgaven, naslagwerken, biografieën, Panini-albums en vakliteratuur. In deze rubriek bespreekt Dick Holstein de pareltjes uit deze grote boekenkast. In aflevering 1 van deze korte podcast: ‘Gijp’ van Michel van Egmond.

Dick Holstein heeft al heel wat sportboeken door zijn handen laten gaan. Als directeur-uitgever van Voetbal International was hij betrokken bij bestellers als 'Gijp' en 'Geen genade' sportboeken die de markt voor de sportbiografie openbraken. Voor hem kent de sportbibliotheek in het SX-gebouw in Eindhoven inmiddels ook geen geheimen meer. Enkele jaren terug bracht hij als een ware bibliothecaris de hele collectie in kaart en categoriseerde alle boeken onder andere per sport

Gijp

Met meer dan 350.000 verkochte exemplaren is Gijp zonder twijfel het bestverkochte sportboek allertijden. In deze aflevering vertelt Dick Holstein waarom deze biografie over het bewogen leven van René van der Gijp zo’n bestseller werd:

Boekomschrijving

Titel: Gijp
Auteur: Michel van Egmond
1edruk: 2012