Artikelen

Deze vijf wedstrijden maakten De Meer zo bijzonder

Precies 25 jaar geleden nam Ajax afscheid van stadion De Meer. De Ajax-supporters zijn deze plek nog steeds niet vergeten, bleek na onze oproep naar mooie herinneringen. Rugnummers maakt een lijstje.

Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Nevobo en KNGU

Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan terecht op werkenindesport.nl. Het HR platform biedt naast vacatures een bundeling van informatie over werk en werkgeverschap in de sport. Wekelijks worden er op Sport & Strategie drie interessante vacatures uitgelicht en één onderwerp.

Unieke Nederlandse samenwerking voor toekomstig wielertalent

NOC*NSF, Team Jumbo-Visma en de KNWU slaan de handen ineen voor een nieuwe impuls aan de talentontwikkeling in de wielersport. Met CyclingClassNL wordt een nieuw project gestart dat zich focust op de ontwikkeling van getalenteerde jongens en meisjes binnen de wielersport in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Zij zullen in het project op dagelijkse basis worden begeleid met een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Op die manier moet de aanwas van wielertalent worden gewaarborgd en de doorstroom naar de top worden verbeterd.

Samen met multinationals op zoek naar innovaties voor sport en maatschappij

Bij sportinnovatie is de samenwerking tussen wetenschap, bedrijven en overheid cruciaal. TU Delft en Sportinnovator gaan de komende jaren richting de Olympische Spelen van Parijs 2024 een stap verder met een ambitieus programma gericht op grootschalige innovatieprojecten. Opvallend verschil in deze aanpak is dat het doel niet een kant-en-klare businesscase is. Daan Bregman, Business Director TU Delft Sports Engineering Institute, zegt dat zichtbaarheid het sleutelwoord is. "We willen de marketing- en onderzoeksambities van de grote bedrijven samenbrengen om daarmee zowel impact voor de sport als de maatschappij te creëren."

FC Den Bosch stopt als eerste BVO met scouten jongste jeugd

In de jeugdopleidingen van veel betaald voetbalorganisaties wordt al op zes of zevenjarige leeftijd een eerste schifting gemaakt op basis van niveau. Over dit systeem van vroeg selecteren bestaat al langer veel discussie. FC Den Bosch en haar jeugdopleiding doorbreken dit systeem nu door te stoppen met het scouten bij de jongste voetballertjes. De club zegt deze manier van talentidentificatie niet langer verantwoord meer te vinden. In plaats daarvan wordt de Bossche club een ‘open vereniging’, waar kinderen ongeacht niveau of sekse zich kunnen inschrijven.

'Betaald voetbal speelt grote verbindende rol in de regio'

Het betaalde voetbal is “meer dan een spelletje”. Dit is niet alleen een vaak gehoorde uitspraak van hartstochtelijke fans. Ook de clubs, de KNVB en de competities verkondigen al langer dat het voetbal een grote maatschappelijke betekenis heeft. Maar wat is die meerwaarde precies? Om dat in kaart te brengen heeft PwC in opdracht van de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie onderzoek gedaan naar de maatschappelijke impact van het betaalde voetbal. Uit het rapport blijkt dat het betaald voetbal 2 miljard euro bijdraagt aan de economie en dat clubs een belangrijke verbindende rol in de regio spelen.

Ook in de eerste bekerfinale stond een Amsterdamse ploeg

Ajax en Vitesse staan zondag tegenover elkaar in de finale van de KNVB-beker. In 1899 werd de allereerste finale gespeeld, óók met een Amsterdamse ploeg. Eindelijk was het de Voetbalbond gelukt om een complete jaargang af te ronden.

KNVB wil met Oranje en Snelle meer pupillen naar voetbalclubs trekken

Met behulp van onder meer de Oranje-internationals en de Nederlandse zanger en rapper Snelle tracht de KNVB kinderen enthousiast te maken voor voetbal. De grootste sportbond van het land constateert al jaren een dalende trend in de aanwas van met name pupillen (6 t/m 12 jaar). "We zien die dalende trend vanaf het seizoen 2015/2016’, aldus Ruud Andries, hoofd marketing amateurvoetbal. "Met een kleine positieve ontwikkeling in de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020. Daarin zien we een vergelijkbare trend tussen jongens en meisjes."

Nieuwe vacatures in de sport bij: KNGU, NOC*NSF en GSF

Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan terecht op werkenindesport.nl. Het HR platform biedt naast vacatures een bundeling van informatie over werk en werkgeverschap in de sport. Wekelijks worden er op Sport & Strategie drie interessante vacatures uitgelicht en één onderwerp.

Athletic Skills Model start met beleidsopleiding

Beleidsambtenaren, vitaliteitscoaches, teamleiders, technisch managers en bestuurders maken zich meer en meer hard voor een goed beleid op het gebied van bewegen, vitaliteit en gezondheid. Om hen daarbij te ondersteunen, start de Athletic Skills Company in 2021 met de ASM-beleidsopleiding. Dit is een vierdaagse cursus van de ASM Academy over de toepassing van het Athletic Skills Model (ASM) in duurzaam en kwalitatief sport- en beweegbeleid.

Sporters met handicap geven heel Nederland een PowerTalk

Fonds Gehandicaptensport voert deze maand net als vorig jaar een digitale campagne in plaats van een collecteweek langs de deuren. Deze campagnemaand trapt het fonds af met een inspirerende PowerTalk voor heel Nederland. In een tijd vol beperkingen wil het fonds iedereen wat laten leren van sporters met een beperking. De boodschap van de PowerTalk is daarom: "Het gaat niet om wat je niet kunt, het gaat om wat je wél kunt."

Twee vacatures bij de Nederlandse Bridgde Bond

De Nederlandse Bridgebond heeft op dit moment twee vacatures open staan voor een medewerker marketing bondsbureau en een accountmanager. Bekijk de volledige vacatureteksten hieronder:

NLsportraad: nieuw kabinet moet fors meer in sport investeren

Hoewel het formatieproces op het moment allesbehalve soepel verloopt, sorteert de Nederlandse Sportraad vandaag alvast voor op een nieuwe regering met de wettelijke en financiële uitwerking van het eerdere advies voor de toekomst van de sport. "Het aantreden van een nieuwe regering is hét moment om Nederlanders weer – en vervolgens méér – in beweging te krijgen en daarvoor een toekomstbestendig sportstelsel op te bouwen", stelt voorzitter Michael van Praag in het voorwoord van het vandaag verschenen addendum. De NLsportraad adviseert een nieuw kabinet om fors meer, de komende regeerperiode al 600 miljoen euro, in sport te investeren om zo in 2030 75% van de bevolking voldoende te laten bewegen.

De meest succesvolle Nederlandse olympiër van de vorige eeuw

Precies een halve eeuw geleden stierf Charles Pahud de Mortanges. Bijna niemand weet nog dat hij de meest succesvolle Nederlandse olympiër van de twintigste eeuw is. Rugnummers vindt het daarom tijd voor een klein eerbetoon voor een groot sportman.

Nieuwe vacatures bij: KNVB, Mulier Instituut en SportUtrecht

Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan terecht op werkenindesport.nl. Het HR platform biedt naast vacatures een bundeling van informatie over werk en werkgeverschap in de sport. Wekelijks worden er op Sport & Strategie drie interessante vacatures uitgelicht en één onderwerp.