In één dag bijgepraat over stress en herstel in sport en bedrijfsleven

Tweede Jaarcongres Duurzaam Presteren op 17 april

Wat is het effect van het chronische slaaptekort van onze samenleving op ons functioneren? Die vraag staat centraal bij het tweede Jaarcongres Duurzaam Presteren op 17 april in Woerden. Opnieuw verzamelen prestatie- en herstelexperts uit de sport, de zorg en het bedrijfsleven zich om inzicht te geven in thema’s als het beïnvloeden van de biologische klok, stress en herstel en succesvolle interventies.


Het vermogen om goed te kunnen herstellen is in de (top)sport al lang geaccepteerd als belangrijke succesfactor voor duurzame prestaties. Ook binnen de zorg en het bedrijfsleven zijn inmiddels de nodige ervaringen opgedaan met interventies rondom slaap, optimaal herstel en duurzame inzetbaarheid. De grote vraag hierbij blijft: hoe doe je dit? Hoe zet je bijvoorbeeld je biologische klok gelijk zonder dat deze bezwijkt onder de druk van onze 24-uurs economie? Wat is nu precies de rol van slaap, licht en voeding? Welke wearables zijn in de topsport inmiddels gemeengoed en kunnen ook in andere sectoren worden ingezet voor optimaal herstel?

Internationale spreker

Tijdens het tweede Jaarcongres Duurzaam Presteren zal Tiina Hoffman, een erkende inspanningsfysioloog uit Finland, haar kennis op het gebied van stress en herstel binnen het bedrijfsleven en de sport delen. Welke resultaten zijn te behalen door het verzamelen en analyseren van persoonlijke hartslagdata op het gebied van stress, bewegen, herstel en presteren? Kan dit de ingang zijn voor succesvolle stressreductie en verbeterde fysieke en mentale gezondheid?

Verdiepende sessies

Het congresprogramma biedt een combinatie van inspirerende en verhelderende keynote lezingen én verdiepende sessies in kleine groepen. Tijdens de sessie neemt een praktijkdeskundige je mee in zijn of haar ervaringen. Denk daarbij aan thema’s als beter slapen in de (nabije) toekomst, fit worden en blijven voor vrouwen, wearables en herstel in de topsport, fitter door de nacht (powernap, voeding & lichtbril), stress en herstel monitoring en voeding als medicijn.

Doelgroep

Het jaarcongres Duurzaam Presteren in sport, zorg en bedrijfsleven is bedoeld voor iedere professional actief op de gebieden van stress, slaap, herstel & biologische klok binnen de sport, de zorg en/of het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld HR-managers, trainers, coaches, fysiotherapeuten, leefstijldeskundigen, vitaliteitscoaches, huisartsen, bedrijfsartsen, sportartsen, medisch specialisten, bewegingswetenschappers, onderzoekers of docenten. Voor diverse doelgroepen is accreditatie aangevraagd.

Ga voor meer informatie naar de congreswebsite of: