Nieuws van Improve Your Business English

Step up your English game

14 mei 2018 // Buitenland // Door: Anneke Panella-Drijver
Step up your English game
"Waarom?”, zul je misschien denken. Maar een goed niveau van Engels komt altijd van pas en vooral in onze internationale wereld van tegenwoordig waar het Engels overal tussendoor schemert.   

Bevind jij je in de strategische of zakelijke wereld rondom sport? Dan kom jij geheid internationale partners tegen, waarbij het van groot belang is dat jij je mannetje kunt staan in het Engels. Professioneel Engels kunnen spreken zorgt voor een betere en succesvollere communicatie. De ander begrijpt je dan namelijk beter, jij kunt je verhaal met impact brengen in plaats van stamelend of onzeker én een goed niveau van Engels kan je aanzien en imago als een professional verbeteren.  

Maar ook als jij je niet in die strategische of zakelijke wereld bevindt, zijn er genoeg redenen om je Engels op te krikken. Misschien ben jij een sportfanaat die het liefst alle wedstrijden van je favoriete sport volgt. Hoe ideaal zou het zijn als je alle interviews en het commentaar direct begreep, ook als het eens niet ondertiteld wordt omdat je via een buitenlandse zender kijkt?   

Vijf tips

In welke omschrijving jij je ook beter kunt vinden, één ding staat vast. Engelse vaardigheden moeten getraind worden. Een sporter met een doel voor ogen moet volgens een strak schema trainen, en niet zo maar af en toe wanneer het hem uitkomt. Anders komt hij nooit ergens. En zo werkt het ook met je Engels. Begin niet zomaar ergens, maar maak een plan. Dit helpt jou om te snappen hoe jij je einddoel gaat bereiken en welke stappen jij hiervoor nodig hebt.  

So, are you ready to step up your English game? Met deze 5 tips in ieder geval!   

 • 1. Maak een tijdsindeling
Iedereen komt tijd tekort – volgens eigen ideeėn. Maar pak je agenda er maar eens bij en prik een datum om te starten. Plan vervolgens momenten in wanneer je met je Engelse vaardigheden aan de slag wilt. Zorg ervoor dat dit regelmatig is en schrijf de tijden in je agenda op, zodat je het niet vergeet. Als je de planning volgt, zul je merken dat je echt wel tijd hebt om af en toe aan je Engels te werken.   

 • 2. Bedenk wat je wilt bereiken
Welk doel wil je bereiken? Voorbeelden van doelen zijn: met gemak een Engelse e-mail opstellen, een Engelse presentatie geven vol zelfvertrouwen, in het Engels een vergadering kunnen leiden, of een Engels tv-programma volledig kunnen volgen zonder ondertiteling.   

 • 3.  Stel een plan op om het doel te bereiken. 
Ga bij jezelf na wat nodig is om je plan te bereiken. Wil jij een Engelse presentatie kunnen geven vol zelfvertrouwen? Dan moet je bijvoorbeeld werken naar een juiste uitspraak en een grote woordenschat. 

 • 4 – Bedenk welke hulpmiddelen je nodig hebt. 
Het is een grote stap om zoiets helemaal zelf aan te gaan pakken. Een hulpmiddel als richtlijn kan daarom ideaal zijn, en je hebt het ook nodig. Wil jij bijvoorbeeld aan je uitspraak gaan werken? Kijk Engelse series en focus op de uitspraak van de acteur! Wil jij checken of je geen taalfouten maakt? Gebruik dan een boek ter hulpmiddel (tip: het boek Master Your Business English).  

 •  5 – En je kunt beginnen! 
Ga actief aan de slag met de taal en merk hoe je erin zult groeien. Ik wil je veel succes wensen en ben benieuwd naar je resultaten!   


 • Anneke
  Door: Anneke Panella-Drijver
  Eigenaar Improve Your Business English
  Coach zakelijk Engels / Eigenaar van Improve Your Business English / Author van Master Your Business English


  Pijl

Powered by

Improve Your Business English
 • Improve Your Business English helpt professionals van hun middelbare school Engels af zodat zij internationaal met impact en vol zelfvertrouwen in het Engels kunnen communiceren.   

 • Alle trainingen zakelijk Engels zijn heel effectief en vooral zeer praktijkgericht. Trainingen zijn live of online, via Skype, één-op-één of incompany.   

 • Daarnaast kun je onze podacts beluisteren bij het Expert Podcast Netwerk van BNR Nieuwsradio en heeft eigenaar Anneke Panella-Drijver het boek Master Your Business English, Communicate with Power In 7 Simple Steps vorig jaar uitgebracht. 

Meer nieuws van Improve Your Business English

21 juli 2018
Droombaan in het buitenland?
Pijl
Eén van de vele fantastische aspecten van sport is de natuurlijke manier waarop he...
21 juli 2018 // Ondernemerschap
11 juni 2018
Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels
Pijl
Nederlanders zijn, in vergelijking met andere culturen, erg direct en tijdens het onderha...
11 juni 2018 // Ondernemerschap
18 april 2018
How to: je door een Engelse vergadering heen worstelen
Pijl
Je bent vast niet onbekend op het gebied van vergaderen. Maar kun jij ook zelfverzekerd ve...
18 april 2018 // Buitenland