Nieuws van Arko Sports Media

Congres Optimaal Herstel: toegepast in sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven

7 februari 2018 // Evenementen
Congres Optimaal Herstel: toegepast in sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven
Op vrijdag 6 april vindt op de KNVB Campus in Zeist een uniek congres plaats rond het thema herstel. Dit thema wordt die dag vanuit verschillende werk- en leefgebieden toegelicht en de laatste innovatieve ontwikkelingen komen aan bod. Daarnaast is er gelegenheid om deze nieuwe ontwikkelingen zelf te ervaren. 

Zowel in de topsport als het bedrijfsleven staat presteren centraal en worden steeds hogere eisen gesteld. Tegelijkertijd zien we een toename in burnout-klachten, blessures en overtraining wanneer er alleen wordt gefocust op het prestatiemoment. Een essentiële voorwaarde voor duurzame gezondheid en prestatie is adequaat herstel. Dit geldt voor zowel de coach, de (revaliderende) sporter als de werknemer, die allen op hun eigen manier steeds meer stress ervaren.

Tot nu toe wordt bij herstelbevordering vooral gekeken naar het fysiologisch herstel. Tijdens presteren en revalideren spelen echter ook (positieve en negatieve) gedachten en emoties een rol. Daar wordt nog nauwelijks aandacht aan besteed. Om die reden staat dit congres, onder leiding van Humberto Tan, vooral in het teken van de psychologische kant van herstel. Hoe kun je hier als sporter, coach, (para)medicus en HR manager actief aan bijdragen? Deskundigen uit de praktijk zullen antwoord geven op deze vraag vanuit hun expertise en ervaring.

Boeiende sessies

Na het plenaire gedeelte kan er door de deelnemers een keuze worden gemaakt tussen sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Hieronder vind je een korte beschrijving daarvan. Klik hier voor het gedetailleerde programma en hier voor een overzicht van de sessies.

Vroegboekkorting

Schrijf je voor vrijdag 2 maart in, dan geldt er een vroegboektarief van € 125,- in plaats van € 155,-. Wees er dus snel bij en vul het inschrijfformulier in! 

Doelgroep

Het congres is met name bedoeld voor sporters, trainers, coaches, fysiotherapeuten, (sport)artsen, andere professionals in de (sport)zorgketen, vitaliteitscoaches en HR-medewerkers. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom! Let op: er is plaats voor maximaal 200 bezoekers.

Powered by

Arko Sports Media
  • Specialist in communitymanagement van diverse platforms, zoals SportNEXT, Sport&Strategie, Sponsorreport en SportExpert. 

  • Als uitgever van vakinformatie in de sport wil Arko Sports Media het kennisniveau in de sport verhogen en de kennisoverdracht bevorderen. 

  • Arko Sports Media beschikt over een divers portfolio, bestaande uit vakbladen, studieboeken, websites, e-zines, multimediale platforms, studiereizen, congressen, Live Sessies en daarnaast educatieve activiteiten op het gebied van gezonde leefstijl. 

Meer nieuws van Arko Sports Media

20 december 2017
Vrouwen in de sportjournalistiek op het derde Sport & Media Nieuwjaarsdiner
Pijl
'Waar blijven de vrouwen in sportjournalistiek?' Van de ruim 700 perskaarthouders in Neder...
20 december 2017 // Evenementen
7 juni 2017
SPORTNEXT Training The Next Level of Storytelling: Het verhaal maakt je merk!
Pijl
Laatste kans: unieke training met bezoek aan hét paardensportevenement van Rotterda...
7 juni 2017 // Media
11 april 2017
Vol energie de dag door!
Pijl
Het was vroeg opstaan deze morgen voor de gasten van de Sport&Business Roadtrip. Na h...
11 april 2017 // Evenementen