Nieuws van Neptunus

Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodaties voor de Ski World Cup

26 januari 2017 // Media
Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodaties voor de Ski World Cup
Voor diverse prestigieuze Ski World Cup evenementen in Europa verzorgt Neptunus de tijdelijke accommodaties.
Stel je voor: meer dan 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties bouwen, inclusief tenten met meerdere etages, op een berghelling, ver weg van de beschaafde wereld, hartje winter. Neptunus, specialist in tijdelijke accommodaties, is wel gewend om te werken met en op uitdagend terrein, maar dit jaarlijks terugkerend project is telkens weer een échte challenge . De grootste dubbel dekker werd gebouwd op slechts enkele centimeters van een afgrond van tientallen meters.

Voor diverse prestigieuze Ski World Cup evenementen in Europa verzorgt Neptunus de tijdelijke accommodaties. Voor de 'Snow Queen Trophy', die plaatsvond van 3 tot 5 januari in Zagreb (KroatiŽ), bouwde de Europese specialist ruim 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties voor de aanwezige gasten, vipís en pers. Op meerdere locaties op de berghelling werden tijdelijke hospitalityhallen met meerdere verdiepingen gebouwd. De moeilijkheidsgraad van de bouw was enorm hoog. 

De 'Platinum' VIP Hospitality accommodatie staat slechts op enkele centimeters van die rand.

Dorrie Eilers, directrice van Neptunus, legt uit waarom het project zo uitdagend is: "De huidige opstelling met accommodaties is de enige mogelijkheid op dit terrein. Alle structuren zijn gebouwd op een berghelling, de grootste dubbeldekker is zelfs gebouwd op een bergrand met een afgrond van tientallen meters. De 'Platinum' VIP Hospitality accommodatie staat slechts op enkele centimeters van die rand. Onze monteurs dragen hierdoor altijd harnassen zodat ze veilig op locatie kunnen werken. Een andere dubbeldekker moesten we bouwen op een steile berghelling. Op die locatie hebben we enkel de tweede verdieping (gedeeltelijk op steigers) gebouwd omdat het de enige manier was dat deze gebouwd kon worden." Door de mogelijke weersomstandigheden bestaat de bouw uit twee fases. In de eerste fase, wanneer er nog geen sneeuw ligt, wordt het materiaal uit de grote vrachtwagens herladen in kleinere vrachtautoís om  de berg op te rijden naar de bouwlocatie. In deze fase worden ook de constructies gebouwd. De zeilen van de constructies worden pas aangebracht in de tweede fase halverwege december, hierdoor is er geen verwarming nodig tot die tijd. In deze fase wordt tevens het paviljoen ingericht. 

Vedran Pavlek, algemeen directeur van de Organising Committee Audi FIS Ski World Cup, is verheugd dat ze een partner hebben die deze uitdaging aangaat: "Al 10 jaar is Neptunus een van de belangrijkste partners van de Croatian Ski Association, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de 'Snow Queen Trophy'. De technische mogelijkheden van hun hoogwaardige accommodaties zorgen ervoor dat we prachtige hospitality- en cateringfaciliteiten kunnen bieden aan onze gasten met de beste service mogelijk. De professionaliteit en expertise die we afgelopen decennium hebben mogen ervaren onderscheidt Neptunus van andere aanbieders en maakt hen een betrouwbare en waardevolle partner voor ons" 


Over Snow Queen Trophy

Het is inmiddels traditie dat 's werelds beste mannelijke en vrouwelijke slalom skiŽrs het nieuwe jaar inluiden op de berg Sljeme, boven Zagreb. De races voor de vrouwen vonden er in 2017 voor de 11e keer plaats, terwijl de mannen voor de 8e keer deelnamen aan het evenement. Net als in voorgaande jaren verzamelde zich voor de races 150 van ís werelds beste skiŽrs met 400 crewleden afkomstig uit 25 landen en vier verschillende continenten. De 'Snow Queen Trophy' races zijn speciaal in vele opzichten. Niet alleen is Zagreb als enige hoofdstad gastheer van de wereldbeker wedstrijden, maar ook worden alleen tijdens de Sljeme races de winnaars gekroond tot Snow King en Snow Queen. Dit jaar was deze rol toebedeeld aan de Italiaan Manfred MŲlg (mannen) en Slowaakse Veronika Velez-Zuzulova (vrouwen). Bijzonder is ook de sfeer tijdens het evenement, deze wordt geprezen door zowel de skiŽrs als de bezoekers. Door deze kwaliteiten werden de Snow Queen Trophy skiraces in 2013 toegevoegd aan de Club 5 Ski Classics, een verzameling van de traditionele organisatoren van de FIS Ski World Cup races. Zagreb geniet dus het gezelschap van vooraanstaande organisaties van de wereldbeker skiwedstrijden waaronder die van Val Gardena, Garmisch-Partenkirchen, KitzbŁhel, Wengen en Val díIsere. 

Profiel Neptunus 

Wereldwijd is Neptunus een van de grootste specialisten op het gebied van demontabel bouwen. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt tenten voor evenementen en demontabele gebouwen die worden ingezet als tijdelijke sporthal, supermarkt, appartementencomplex of theater. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en heeft naast de hoofdvestiging in Kessel vestigingen in BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus ruim 250 medewerkers in dienst.

Powered by

Neptunus
  • Neptunus heeft 75 jaar ervaring en is een van de grootste aanbieders in demontabele en tijdelijke gebouwen voor de meest uiteenlopende toepassingen

  • Het familiebedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Kessel ook vestigingen in BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen

  • Van Research & Development tot productie en logistiek: Neptunus heeft alles in eigen beheer

  • Neptunus is trotse official supplier van NOC*NSF

  • Website Neptunus

Meer nieuws van Neptunus

9 september 2016
Neptunus bouwt ťn zwemt de Amsterdam City Swim
Pijl
Komend weekend is het zover: op zondag 11 september gaa...
9 september 2016 // Ondernemerschap
2 september 2016
Hardlopen over een autoloze Afsluitdijk
Pijl
Zondag 4 september is een bijzondere dag voor hardloper...
2 september 2016 // Evenementen
6 juli 2016
Neptunus schiet uit de startblokken voor EK Atletiek
Pijl
Van 6 t/m 10 juli is het zover: Amsterdam maakt zich op...
6 juli 2016 // Ondernemerschap