Nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016

29 november 2016 // Wetenschap // Door: Redactie
Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
Ellen Kemler, Anne Benjaminse, Bob Rotteveel (TulipMed) en Suzan de Jonge
De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde en reikt daarom ieder jaar de 'TulipMed Prijs voor Sportgeneeskunde' uit. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: beste proefschrift en beste wetenschappelijke artikel.  Ook dit jaar is weer ruimschoots gehoor aangegeven aan de oproep en zijn veertien proefschriften en acht wetenschappelijke artikelen ingediend. Tijdens de 12e editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres van de VSG zijn op donderdag 24 november zijn de prijzen uitgereikt.    

De winnaar in de categorie ‘beste proefschrift’ is Anne Benjaminse geworden. Zij ontving een cheque ter waarde van € 2.000,- uit handen van TulipMed. Het proefschrift getiteld 'Motor learning in ACL minjury prevention' werd door de jury onder voorzitterschap van Dr. Hans Tol hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde proefschriften. Een tweede plaats, en cheque t.w.v. € 500 was er voor sportarts Suzan de Jonge met haar proefschrift  'Midportion Achilles Tendinopathy: Incidence, Imaging and Treatment'. Ellen Kemler werd derde met haar proefschrift 'Acute lateral ankle sprains: form functional treatment to prevention' en ontving een cheque van € 250.


Winnaar van het Beste Wentenschappelijke artikel Nick van der Horst. 

De winnaar in de categorie 'beste wetenschappelijk artikel' werd uitgereikt aan Nick van der Horst. Zijn artikel ‘The preventive effect of the nordic hamstring exercise on hamstring injuries in amateur soccer players: a randomized controlled trial’ werd hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde artikelen:  

  • 'No association between fibrosis on magnetic resonance imaging at return to play and hamstring reisjury risk'. Guus Reurink ·         
  • 'The medial tibial stress syndrome score: a new patient-reported outcome measure'. Marinus Winters   

De TulipMed Prijs voor Sportgeneeskunde is ingesteld door de Vereniging voor Sportgeneeskunde en wordt financieel mogelijk gemaakt door TulipMed.Powered by

Sportgeneeskunde Nederland
  • Sportgeneeskunde Nederland zet zich in voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de sportgezondheidszorg voor iedereen in Nederland die sport of actief in beweging wil komen

  • Sportgeneeskunde Nederland is een verzameling van organisaties die allemaal actief zijn binnen de sportgeneeskunde, te weten de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI), de Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde, het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen (NIOS) en de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS)

  • Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere partijen in het sportzorgveld zoals onder andere NOC*NSF, Dopingautoriteit Nederland en VSG (Vereniging Sport en Gemeenten)

  • Website voor de sporter: Sportzorg.nl

  • Website voor (para)medici: Sportgeneeskunde.com

Meer nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

29 juni 2016
Samenwerking Sportgeneeskunde Nederland  en Arko Sports Media groeit
Pijl
De samenwerking tussen Arko Sports Media en Sportgeneeskunde Nederland is groeiende. De b...
29 juni 2016 //
13 mei 2016
Zorg voor Nederlandse sporter naar topniveau
Pijl
Op 10 mei 2016 hebben diverse sportzorgpartners, onder toe...
13 mei 2016 // NGO's
20 maart 2016
Ben jij als evenementenorganisator goed voorbereid op extreem weer?
Pijl
"Te veel sneeuw in Parijs-Nice: etappe afgelast" en "Boonen baalt dat UCI protocol voor e...
20 maart 2016 // Evenementen