Nieuws van Jongeren Op Gezond Gewicht

The Daily Mile nu officieel van start in Nederland

28 september 2016 // NGO's // Door: Redactie
The Daily Mile nu officieel van start in Nederland
Erben Wennemars rende op Basisschool De Toermalijn in Rotterdam 15 minuten lang The Daily Mile.
Fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Dat bereik je met The Daily Mile. Het initiatief dat in het Verenigd Koninkrijk al een groot succes is startte vandaag ook officieel in Nederland. Samen met Erben Wennemars renden de leerlingen van de Rotterdamse Lekker Fit! Basisschool de Toermalijn 15 minuten lang The Daily Mile.

Erben Wennemars zet zich in Nederland in als ambassadeur van The Daily Mile. "Ik weet zeker dat veel leerkrachten in Nederland dit gaan oppakken. En het kan op elk moment. Je kunt elke dag wel ergens een kwartiertje pakken. Het geeft ook geen gedoe met omkleden, want de kinderen hoeven geen andere kleding aan", aldus Erben Wennemars.

Uit onderzoek* door het RIVM blijkt dat kinderen per dag te veel stilzitten. Juist door iedere dag 15 minuten te gaan (hard)lopen krijgen kinderen de kans op school meer te bewegen. Hiernaast kan The Daily Mile ook een positief effect hebben op de concentratie, stemming, gedrag en de gezondheid van leerlingen. 

Het begon in Schotland

Elaine Wyllie, voormalig onderwijzeres op een basisschool in Schotland ontwikkelde samen met haar leerlingen The Daily Mile. Wyllie maakte zich zorgen over de slechte fysieke conditie van de vele leerlingen en wilde hier wat aan doen. "Ik ben enorm enthousiast dat The Daily Mile nu ook in Nederland van start is gegaan. Hiermee is Nederland samen met BelgiŽ een van de voorlopers wereldwijd. Samen werken we zo wereldwijd toe aan een toekomst waarin voldoende bewegen weer gewoon wordt!Ē, aldus Elaine Wyllie.

Steeds meer scholen sluiten zich aanIedere basisschool in Nederland kan zich nu registreren op www.thedailymile.co.nl en aan de slag gaan met The Daily Mile. Het is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! en daardoor goed toepasbaar op elke basisschool.

*Bron: Leefstijlmonitor, RIVM i.s.m. Veiligheid NL en CBS, 2015.


Powered by

Jongeren Op Gezond Gewicht
  • JOGG is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0 - 19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

  • Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging.

  • Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden.

  • Website Jongeren Op Gezond Gewicht

Meer nieuws van Jongeren Op Gezond Gewicht

30 mei 2017
Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
Pijl
Voor wie pas lid is geworden van Team:Fit of al langer bezig is met een gezonder aanbod in...
30 mei 2017 // Evenementen
16 juni 2016
Al 566.000 meter gelopen voor Dafne Schippers!
Pijl
Op 15 juni, de verjaardag van sprintkanon en nationale trots Dafne Schippers, gaf weth...
16 juni 2016 // NGO's
23 maart 2016
Nieuwe voorzitter Jongeren Op Gezond Gewicht legt nadruk op lokaal teamwork
Pijl
Tijdens het drukbezochte Kennisfestival van Jongeren Op Gezond Gewicht heeft voorzitter ...
23 maart 2016 // NGO's