Nieuws van Neptunus

Neptunus bouwt én zwemt de Amsterdam City Swim

9 september 2016 // Ondernemerschap // Door: Redactie
Neptunus bouwt én zwemt de Amsterdam City Swim
Komend weekend is het zover: op zondag 11 september gaat de vijfde editie van de Amsterdam City Swim van start. Met ruim 1,4 miljoen euro op de donatieteller springen aanstaande zondag ruim 2500 deelnemers in het diepe voor ALS. Neptunus bouwt niet alleen de tijdelijke accommodaties maar zwemt zélf ook mee om de strijd te steunen. 

Ter ere van het vijfjarige jubileum is dit jaar ook de Amsterdam Late Night City Swim georganiseerd waar 100 deelnemers, waaronder ook voormalig directeur Hans Eilers (70), met elkaar de strijd aan gaan voor de titel "Kampioen van de Keizersgracht". Op zondag 11 september zullen maar liefst negen collega’s en vrienden van Neptunus de Amsterdamse grachten trotseren om de strijd tegen ALS te steunen. 

Neptunus draagt zo op verschillende manieren een steentje bij. De specialist in demontabel bouwen levert namelijk ook alle tijdelijke accommodaties voor de Amsterdam City Swim. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: "De Amsterdam City Swim is voor ons een bijzonder evenement. We zijn trots op zowel onze facilitaire als onze persoonlijke bijdrage. Dit jaar gaan maar liefst 9 collega’s meezwemmen om geld op te halen tegen ALS, dat is toch geweldig!” 

Bente Feldberg, voorzitter van de Stichting Amsterdam City Swim, is buitengewoon verheugd met de steun van Neptunus: "De stichting heeft met haar internationale ambitie de droom uitgesproken om wereldwijd de strijd tegen ALS aan te gaan en internationale samenwerking daaromtrent te verbeteren. Daarom zijn we op zoek naar stevige merken zoals Neptunus die onze City Swim merk sterker maken, dat ons helpt in de strijd tegen ALS en de publiciteit rondom deze nog steeds ongeneeslijke ziekte". 

Donaties

Vanaf het Marine Etablissement Amsterdam staan weer een groot aantal prominenten aan de start om geld in te zamelen voor onderzoek tegen de ongeneeslijke en dodelijke spierziekte ALS. In de vier voorgaande edities van de Amsterdam City Swim is er ruim 6,5 miljoen euro aan donaties bijeengebracht voor de strijd tegen ALS. Dankzij donaties zijn wetenschappers al een stap verder in de zoektocht naar een behandeling. Toch zijn we er nog niet. Meer geld is nodig om dit belangrijke onderzoek voor te zetten.   

Olympisch zwemkampioen en ambassadeur van ACS Pieter van den Hoogenband en Olympische kampioen open water zwemmen Ferry Weertman zijn aanwezig. Ook Beau van Erven Dorens, Edith van Dijk en het DJ-team van Radio Veronica zijn net als het voorgaande jaar van de partij om twee kilometer door de grachten naar het eindpunt op de Keizersgracht zwemmen.   

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op www.amsterdamcityswim.nl.Powered by

Neptunus
  • Neptunus heeft 75 jaar ervaring en is een van de grootste aanbieders in demontabele en tijdelijke gebouwen voor de meest uiteenlopende toepassingen

  • Het familiebedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Kessel ook vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen

  • Van Research & Development tot productie en logistiek: Neptunus heeft alles in eigen beheer

  • Neptunus is trotse official supplier van NOC*NSF

  • Website Neptunus

Meer nieuws van Neptunus

26 januari 2017
Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodaties voor de Ski World Cup
Pijl
Stel je voor: meer dan 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties bouwen, inclusi...
26 januari 2017 // Media
2 september 2016
Hardlopen over een autoloze Afsluitdijk
Pijl
Zondag 4 september is een bijzondere dag voor hardloper...
2 september 2016 // Evenementen
6 juli 2016
Neptunus schiet uit de startblokken voor EK Atletiek
Pijl
Van 6 t/m 10 juli is het zover: Amsterdam maakt zich op...
6 juli 2016 // Ondernemerschap