Nieuws van Neptunus

Hardlopen over een autoloze Afsluitdijk

2 september 2016 // Evenementen // Door: Redactie
Hardlopen over een autoloze Afsluitdijk
Zondag 4 september is een bijzondere dag voor hardlopers: dan vormt de Afsluitdijk namelijk het decor voor dé ultieme hardloopervaring. Duizenden fanatiekelingen zullen voor dag en dauw over de autoloze dijk de zonsopgang tegemoet lopen. Tentenspecialist Neptunus maakt het evenement mede mogelijk door alle tijdelijke accommodaties binnen kort tijdsbestek te bouwen en af te breken. 

Afgelopen mei zorgde één enkel berichtje op social media al direct voor duizenden enthousiaste hardlopers die zich via een voorinschrijving meldden voor de Afsluitdijk Open. In de vroege ochtend van 4 september 2016 zal dan eindelijk het startschot klinken en lopen duizenden hardlopers de zonsopgang tegemoet. Een ware 'once in a lifetime' ervaring. 

Strakke planning

De taak om alle tijdelijke accommodaties te bouwen werd door organisator House of Sports toevertrouwd aan Neptunus. "De Afsluitdijk is een locatie met de nodige infrastructurele uitdagingen. Door de innovatieve oplossingen van Neptunus bieden we zowel bij de start- als finish een tijdelijke accommodatie die toegankelijk is voor alle deelnemers. Bij de Afsluitdijk Open moet iedereen zich "Genodigde” voelen, aldus Koen Hermens van House of Sports.

Een Halve Afsluitdijk 

De eerste hardlopers starten op 4 september om 04.00 uur met ‘de Hele Afsluitdijk’ en zetten vanuit Den Oever koers richting de opkomende zon in Friesland. Zij krijgen de volledige 32.8 kilometer aan iconisch asfalt voor hun kiezen. De Hele Afsluitdijk wordt een nieuwe afstand tussen de halve en hele marathon in. Geen officiële afstand natuurlijk, maar absoluut één met een illustratief karakter. Ook de Halve Afsluitdijk (16.4 km) en Kwart Afsluitdijk (8.2 km) kunnen worden toegevoegd aan de hardloop bucketlist. Een 'bezemwagen' zorgt dat alle deelnemers rond 11.00 finishen, want om 12.00 uur wordt de dijk weer opengesteld voor verkeer.   

Meer informatie over het evenement is terug te vinden op www.afsluitdijk-open.nl
Meer over (tags): Afsluitdijk Open

Powered by

Neptunus
  • Neptunus heeft 75 jaar ervaring en is een van de grootste aanbieders in demontabele en tijdelijke gebouwen voor de meest uiteenlopende toepassingen

  • Het familiebedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Kessel ook vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen

  • Van Research & Development tot productie en logistiek: Neptunus heeft alles in eigen beheer

  • Neptunus is trotse official supplier van NOC*NSF

  • Website Neptunus

Meer nieuws van Neptunus

26 januari 2017
Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodaties voor de Ski World Cup
Pijl
Stel je voor: meer dan 4.200 vierkante meter aan tijdelijke accommodaties bouwen, inclusi...
26 januari 2017 // Media
9 september 2016
Neptunus bouwt én zwemt de Amsterdam City Swim
Pijl
Komend weekend is het zover: op zondag 11 september gaa...
9 september 2016 // Ondernemerschap
6 juli 2016
Neptunus schiet uit de startblokken voor EK Atletiek
Pijl
Van 6 t/m 10 juli is het zover: Amsterdam maakt zich op...
6 juli 2016 // Ondernemerschap