Nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

Samenwerking Sportgeneeskunde Nederland en Arko Sports Media groeit

29 juni 2016 // // Door: Redactie
Samenwerking Sportgeneeskunde Nederland  en Arko Sports Media groeit

De samenwerking tussen Arko Sports Media en Sportgeneeskunde Nederland is groeiende. De bundeling van krachten begon een aantal jaar geleden bij de uitgave van het magazine Sport & Geneeskunde en de organisatie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres. Nu  weten de partijen elkaar ook te vinden op het gebied van kennisplatforms voor de sporter/bewegende mens. Iets waar beide partijen de vruchten van plukken, maar vooral de bezoekers van verschillende sport(gezondheids)websites!


Sportzorg.nl

De consumentenwebsite van Sportgeneeskunde Nederland, sportzorg.nl, behaalde onlangs het recordaantal bezoekers van 100.000 per maand. Met een gemiddeld aantal maandbezoekers van 16.500 in 2010 is dat in minder dan zes jaar tijd een verzesvoudiging! Doel van sportzorg.nl is alle sporters of mensen die willen beginnen met sporten betrouwbare informatie bieden over blessures en het voorkomen daarvan. Want, al is sporten gezond, gemiddeld lopen jaarlijks zo’n 4,7 miljoen mensen een sportblessure op. Het merendeel van de geblesseerden zoekt bij een blessure eerst zelf op internet naar wat er aan de hand is. TNS Nipo concludeert hierbij dat veel van de online medische informatie echter niet betrouwbaar is. En daar komt de kracht van sportzorg.nl om de hoek kijken.

Kwaliteit

Het succes van de site zit in de kwaliteit van de informatie. Diverse sportzorgpartners, waaronder sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdiëtisten, sportmasseurs, sportpsychologen, sportpodotherapeuten en leefstijlprofessionals werken nauw met elkaar samen om hun kennis te bundelen en te publiceren. De informatie komt dus van betrouwbare bron. De bezoeker kan op basis van deze informatie de juiste keuze maken op het gebied van verantwoord sporten.


Platforms Arko Sports Media: krachten bundelen

Arko Sports Media, dé uitgeverij van vakinformatie op het gebied van sport, werkt intensief samen met vele sportbonden en sportkoepel NOC*NSF en is in die rol onder meer verantwoordelijk voor de content op respectievelijk knvb.nl/assist, Centrecourt.nl, gymsport.nl, hardlopen.nl en Sport.nl. Ten behoeve van de sportgezondheidsinformatie voor de genoemde platforms kan Arko putten uit de van sportzorgexperts afkomstige informatie van Sportgeneeskunde Nederland op sportzorg.nl. Andersom kan sportzorg.nl inspelen op de actualiteit vanuit de platforms van Arko. De bezoekers van sportzorg.nl én van de platforms van Arko krijgen hierdoor op het gebied van sport en gezondheid altijd actuele, betrouwbare informatie. Krachten worden optimaal gebundeld.


De samenwerking tussen Sportgeneeskunde Nederland en Arko Sports Media breidt zich niet alleen uit op het gebied van kennisplatforms voor de sporter. Zo zijn de partijen momenteel druk met de realisatie van een kennisplatform voor medici en paramedici werkzaam in de sportgezondheidszorg.


Meer over (tags): Arko Sports Media

Powered by

Sportgeneeskunde Nederland
  • Sportgeneeskunde Nederland zet zich in voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de sportgezondheidszorg voor iedereen in Nederland die sport of actief in beweging wil komen

  • Sportgeneeskunde Nederland is een verzameling van organisaties die allemaal actief zijn binnen de sportgeneeskunde, te weten de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI), de Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde, het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen (NIOS) en de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS)

  • Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere partijen in het sportzorgveld zoals onder andere NOC*NSF, Dopingautoriteit Nederland en VSG (Vereniging Sport en Gemeenten)

  • Website voor de sporter: Sportzorg.nl

  • Website voor (para)medici: Sportgeneeskunde.com

Meer nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

29 november 2016
Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
Pijl
De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op...
29 november 2016 // Wetenschap
13 mei 2016
Zorg voor Nederlandse sporter naar topniveau
Pijl
Op 10 mei 2016 hebben diverse sportzorgpartners, onder toe...
13 mei 2016 // NGO's
20 maart 2016
Ben jij als evenementenorganisator goed voorbereid op extreem weer?
Pijl
"Te veel sneeuw in Parijs-Nice: etappe afgelast" en "Boonen baalt dat UCI protocol voor e...
20 maart 2016 // Evenementen