Nieuws van Jongeren Op Gezond Gewicht

Al 566.000 meter gelopen voor Dafne Schippers!

16 juni 2016 // NGO's // Door: Redactie
Al 566.000 meter gelopen voor Dafne Schippers!
Op 15 juni, de verjaardag van sprintkanon en nationale trots Dafne Schippers, gaf wethouder Rinette Reynvaan het 'startsein' voor Dordrecht om aan de slag te gaan met de landelijke actie #100metervoordafne. Heel Nederland kan het voorbeeld van Dordrecht volgen en zelf ook 100 meter voor Dafne lopen.  

BN'ers zoals Nelli Cooman, Erben Wennemars en Juvat Westendorp, maar ook kinderen, ouders, wethouders en professionals moedigen Dafne Schippers aan voor het EK Atletiek en de Olympische Spelen door zelf 100 meter te lopen! Iedereen kan de 100 meter finish halen en alles kan een 100 meter baan zijn. Samen brengen we heel Nederland in beweging met de actie #100metervoorDafne!

Op www.100metervoordafne.nl staat een verzameling sprinters die al hebben meegedaan. Meedoen is heel makkelijk, meet een 100 meter baan uit en maak een selfie op de finish. Deel deze via #100metervoorDafne of op de website. Nomineer hierna een ander om hetzelfde te doen, zo brengen we heel Nederland in beweging!

Sinds de start van de landelijke actie 100 meter voor Dafne, op 1 juni 2016, is er al meer dan 566.000 meter gesprint. Vooral in JOGG-gemeenten zijn tijdens de week van de Avond4daagse veel kinderen in beweging gekomen, bijvoorbeeld in Delft waar 3.500 kinderen de laatste 100 meter hebben gesprint.

Sportieve actie

Bewegen is, naast gezonde voeding, een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Deze actie, met een sportief tintje, laat zien dat bewegen heel leuk is en overal kan. Het sluit hiermee naadloos aan bij de landelijke campagne van Jongeren Op Gezond Gewicht: Gratis Bewegen, gewoon doen!

Powered by

Jongeren Op Gezond Gewicht
  • JOGG is een lokale aanpak gericht op wijken waar het percentage overgewicht onder jongeren van 0 - 19 jaar het hoogst is. Met elkaar werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

  • Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen, zoals scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen. Die lokale samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging.

  • Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden.

  • Website Jongeren Op Gezond Gewicht

Meer nieuws van Jongeren Op Gezond Gewicht

30 mei 2017
Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
Pijl
Voor wie pas lid is geworden van Team:Fit of al langer bezig is met een gezonder aanbod in...
30 mei 2017 // Evenementen
28 september 2016
The Daily Mile nu officieel van start in Nederland
Pijl
Fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. Dat bereik je met The ...
28 september 2016 // NGO's
23 maart 2016
Nieuwe voorzitter Jongeren Op Gezond Gewicht legt nadruk op lokaal teamwork
Pijl
Tijdens het drukbezochte Kennisfestival van Jongeren Op Gezond Gewicht heeft voorzitter ...
23 maart 2016 // NGO's