Nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

Zorg voor Nederlandse sporter naar topniveau

13 mei 2016 // NGO's // Door: Redactie
Zorg voor Nederlandse sporter naar topniveau
Hardy Menkehorst (VSPN), Anja van Geel (VSN), Ellen Nuijten (NVvSP), Cees-Rein van den Hoogenband (NOC*NSF), Anja Bruinsma (VSG/NGS), Bart Smit (NVFS). De NBLP kon niet bij de ondertekening aanwezig zijn, maar heeft de intentieverklaring op een ander mome
Op 10 mei 2016 hebben diverse sportzorgpartners, onder toeziend oog van Cees Rein van den Hoogenband, de intentieverklaring voor de Sportzorg Alliantie ondertekend. Een grote stap voor iedere sporter in Nederland. Goed georganiseerde (para)medische zorg in de sport is binnenkort niet meer alleen weggelegd voor de topsporter, maar voor iedereen! Want iedere sporter, van beginnend en amateur tot aan chronisch ziek en geblesseerd, verdient sportzorg op topniveau!

Sportzorg voor topsporter als voorbeeld

Cees-Rein van den Hoogenband, chefarts NOC*NSF, benadrukte op het moment van ondertekening dat het van enorm belang is dat de (para)medische zorg rondom sporters goed georganiseerd is. "Binnen de topsport is er een natuurlijke verbintenis gekomen tussen diverse sportzorgverleners. De topsporter krijgt hierdoor de best mogelijke zorg. De sport(para)medische zorg voor de topsporter moet eigenlijk een voorbeeld zijn voor de (para)medische zorg voor iedereen die aan sport en bewegen doet of wil gaan doen." Met de ondertekening van de Sportzorg Alliantie gaan we hier met alle betrokken partijen keihard aan werken.

Sportzorg Alliantie

De partijen1 geven met de ondertekening van de intentieverklaring aan samen te werken aan toegankelijke sportzorg voor iedereen. Met de Sportzorg Alliantie kunnen in de toekomst alle sportzorgverleners vanuit één centraal punt met elkaar samenwerken en communiceren, waardoor de sportzorg door heel Nederland goed op elkaar is afgestemd. De kwaliteit van de Nederlandse sportzorg wordt hiermee naar het hoogst haalbare kwaliteitsniveau getrokken. Sporters, zowel beginnende sporters, als nog-niet-sporters, geblesseerde sporters en chronisch zieke sporters plukken hier uiteindelijk de vruchten van. Zij krijgen in de toekomst vanuit één centraal punt toegang tot op maat gesneden sportzorg en informatie hierover. 

Sportbonden, -koepels, trainers en andere gelieerde sportorganisaties kunnen op hun beurt ook op één centraal punt terecht voor kennisdeling en communicatie met de sportzorgverleners. Op deze manier weten deskundigen op allerlei gebied elkaar gemakkelijk te vinden en krijgt de sportzorg een onmisbare, vaste, vindbare plek in de sport. 

Met de intentieverklaring is sportzorg op topniveau binnen afzienbare tijd niet alleen meer weggelegd voor de topsporter maar voor iedereen! 

1. Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG), Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS), Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS), Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN), Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN), Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten (NVvSP) en Nederlandse Beroepsvereniging voor Leefstijlprofessionals (NBLP). 


Powered by

Sportgeneeskunde Nederland
  • Sportgeneeskunde Nederland zet zich in voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de sportgezondheidszorg voor iedereen in Nederland die sport of actief in beweging wil komen

  • Sportgeneeskunde Nederland is een verzameling van organisaties die allemaal actief zijn binnen de sportgeneeskunde, te weten de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI), de Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde, het Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen (NIOS) en de Stichting Beroepsopleiding tot Sportarts (SBOS)

  • Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere partijen in het sportzorgveld zoals onder andere NOC*NSF, Dopingautoriteit Nederland en VSG (Vereniging Sport en Gemeenten)

  • Website voor de sporter: Sportzorg.nl

  • Website voor (para)medici: Sportgeneeskunde.com

Meer nieuws van Sportgeneeskunde Nederland

29 november 2016
Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
Pijl
De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op...
29 november 2016 // Wetenschap
29 juni 2016
Samenwerking Sportgeneeskunde Nederland  en Arko Sports Media groeit
Pijl
De samenwerking tussen Arko Sports Media en Sportgeneeskunde Nederland is groeiende. De b...
29 juni 2016 //
20 maart 2016
Ben jij als evenementenorganisator goed voorbereid op extreem weer?
Pijl
"Te veel sneeuw in Parijs-Nice: etappe afgelast" en "Boonen baalt dat UCI protocol voor e...
20 maart 2016 // Evenementen