Nieuws van NOC*NSF

Duurzaamheidstour: Energie(k) sparen in de sport!

3 mei 2016 // NOC*NSF // Door: Redactie
Duurzaamheidstour: Energie(k) sparen in de sport!
Ben je als sportclub verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van jouw sportaccommodatie of betaal je de energierekening? Dan weet je dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting. De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om sportaccommodaties te verduurzamen. Gemeenten en sportverenigingen zijn op verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties).

NOC*NSF organiseert samen met VSG, VNG, RVO, Kenniscentrum Infomil, SWS, sportbonden en lokale/regionale sportorganisaties dit jaar vanaf mei tot en met het najaar 19 regionale bijeenkomsten onder de noemer: 'Duurzaamheidstour: Energie(k) besparen in de sport!'. De bijeenkomsten richten zich, mede aan de hand van inspirerende voorbeelden, op het belang en de kansen van het verduurzamen van sportaccommodaties, mogelijke maatregelen en processtappen, financieringsmogelijkheden en relevante wet- en regelgeving. 

Tijdens een bijeenkomst bij jouw in de buurt ontvang je concrete tips, handreikingen en instrumenten om daadwerkelijk voor zowel de korte als lange termijn (verder) aan de slag te gaan met het verduurzamen van jouw sportaccommodatie. De bijeenkomsten bestaan uit een middagdeel voor gemeenten en een avonddeel voor sportclubs en verenigingsondersteuners. 

Meer informatie over deze bijeenkomsten op Sport.nl/voorclubs

Powered by

NOC*NSF
  • Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland.

  • De negentig aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen ongeveer 27.000 verenigingen met in totaal ruim 4,7 miljoen georganiseerde sporters.

  • Website NOC*NSF

Meer nieuws van NOC*NSF

23 september 2016
Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergroten
Pijl
Ferrero en NOC*NSF geven verdere invulling aan het partnership tussen Kinder+Sport en de...
23 september 2016 // NOC*NSF
1 juli 2016
Heeft een topsporter baat bij een powernap?
Pijl
M line, NOC*NSF en de Radboud Universiteit starten vierjarig onderzoek naar de effecten va...
1 juli 2016 // NOC*NSF
23 april 2016
Sport.nl/voorclubs: het nieuwe platform voor clubbestuurders
Pijl
Verschillende sportbonden, zoals de KNVB, KNLTB, KNHB, ...
23 april 2016 // NOC*NSF