Virtuele bordreclame in Football Manager voor Brits ziekenfonds

17 april 2018 // Door: Ernst Bouwes
Virtuele bordreclame in Football Manager voor Brits ziekenfonds
Spelers van Football Manager in Leeds krijgen deze maand een campagne te zien van de National Health Service
Marketeers breken zich al jaren het hoofd over moderne vormen om de millennials te bereiken, aangezien deze groep vrijwel niet meer kijkt naar traditionele media als krant, radio of televisie. Nog lastiger is het voor hulpverleners om hun organisatie te introduceren bij deze doelgroep. Sinds kort is het niet alleen mogelijk om bordreclame te kopen in de online versie van de game Football Manager, maar nu kan deze ook beperkt blijven tot één regio.

Spelers in Leeds krijgen deze maand een campagne te zien van de National Health Service, waarin zij op de borden verwijzen naar MindMate. Deze dienst is een aanspreekpunt voor jongeren tussen de veertien en vierentwintig jaar die hulp of steun kunnen vragen. Als de spelers klikken op de boarding krijgen ze de website van MindMate te zien. Daarnaast start de organisatie in de komende maanden een publiciteitsoffensief in de stad. Gamers zouden de naam MindMate dan sneller moeten herkennen. 


Invoering privacywet geeft voetbalclubs meer verplichtingen

De KNVB waarschuwt haar leden om rekening te houden met invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) vervangt. In de AVG krijgen de clubs een documentatieplicht rond het gebruik van de persoonsgegevens van leden, vrijwilligers en fans. Met deze plicht kunnen clubs aantonen dat zij voldoen aan de AVG.
Zo dient de club aan te geven welke gegevens zij verwerkt en waarvoor. Ook heeft het lid recht op informatie over het doorgeven van de data. Veel clubs laten hun administratie tegenwoordig over aan derde partijen. Het NOC*NSF heeft een stappenplan ontwikkeld voor sportclubs. Met de gegevens uit dit plan kan een club een AVG-verklaring aanvragen, die echter geen garanties biedt. De club blijft verantwoordelijk voor ieder misbruik, maar kan wel aan de ledenvergadering tonen dat ze aan de wettelijke voorwaarden heeft voldaan.

Bron: knvb.nl

Voetbal als middel in de geschiedvertelling

In de week dat Bayern München op het veld van FC Augsburg haar achtentwintigste titel binnenhaalde en zich plaatste voor de halve finale van de Champions League opende in Nürnberg een bijzondere tentoonstelling over slachtoffers van het nazirijk bij de club. in het Haus der Evangelischer Kirche staan de zesenvijftig clubleden centraal, die hun lidmaatschap moesten opgeven om daarna te vluchten of in een kamp te sterven. De reizende tentoonstelling probeert een beeld te geven van hun lot en van het Joodse verleden van FC Bayern. De Rekordmeister zou in de ogen van de nationaalsocialisten een 'Jodenclub' zijn geweest. 
Afgelopen maandag organiseerde de kerk tijdens de tentoonstelling een forum, waarin historici spraken over de geschiedschrijving van voetbal. Dat laten wetenschappers tot nu toe vooral aan supporters over. Met het thema van deze tentoonstelling in gedachte vroegen de forumleden zich af of voetbal geen goed middel is om een groter publiek te vertellen over zware Duitse thema’s als vervolging, oorlog en antisemitisme.

Bron: eknbg.de

Premier League wil meer testen met VAR in 2018-19

Geen VAR in Engeland in het komende seizoen, waar de clubs het systeem verder willen verbeteren tijdens proefwedstrijden in de FA Cup en de Carabao Cup. Van Maurico Pochettino, coach van Tottenham Hotspur, hoeft het helemaal niet na zijn ervaringen dit seizoen, hoewel zijn ploeg ondanks het systeem doordrong tot de halve finale van de beker. Arsenal-manager Arsene Wenger was het juist niet eens met het uitstel, zei hij dit weekend nadat zijn ploeg geen penalty kreeg bij een handsbal van een Newcastle-verdediger. "Iedere belangrijke wedstrijd is dit seizoen beslist door arbitrale fouten, die VAR had kunnen voorkomen, met name in de Champions League bij Manchester City en Liverpool."
Het voetbaleconomisch magazine FC Business analyseert het proefseizoen van de VAR, dat evenveel voor- (FIFA) als tegenstanders (UEFA) lijkt te hebben. Een lid van spelregelcommissie IFAB spreekt in dat artikel over het dilemma rond de VAR bij het WK in Rusland: "Als we dat niet zouden doen, dan breekt bij een incident de hel los. Waarom geen VAR gebruiken als het systeem bestaat, vindt het publiek dan. Sta je het wel toe en leidt dat juist tot problemen, dan is het te vroeg ingevoerd, volgens de opinie." FIFA wil wel grote schermen plaatsen om het publiek duidelijker te informeren over de genomen beslissing. 


Wedstrijd van de Week: LA Galaxy - Atlanta United FC (21 april)

Door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic in Chicago greep LA Galaxy dit weekend de tweede plaats in de Western Conference. Komende vrijdag ontvangt het team Atlanta United FC, de nummer twee uit de Eastern Conference, in het Stubhub Center. In het kader van Earth Day en haar eigen Greener Goals Week of Service draagt de ploeg in deze topper shirts van Parley, volledig gemaakt van gerecycled plastic, dat gevonden is op het strand.
Samen met de MLS organiseert Galaxy rondleidingen in het stadion met schoolklassen, die les krijgen in duurzaamheid. Verder sporen diverse spelers in een filmpje de supporters aan om te leven volgens het Protect The Pitch-principe door enkel uit recyclebare flesjes en bekers te drinken. Verder propageren ze carpooling naar het stadion. In een online brochure somt Galaxy haar milieuvriendelijke activiteiten op, zoals LED-verlichting in het stadion en een energiebesparende technologie, die bovendien alleen stroom afneemt buiten de piekuren in Los Angeles. Het stadion heeft tegenwoordig zes bijenkorven geïnstalleerd, een kantoortuin voor het personeel en een kas om de ingrediënten voor de eigen keuken te kweken.


Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Nog geen reacties aanwezig.

Gerelateerde berichten

 • Geen gerelateerde berichten.
 • Laatste nieuws

  21 september 2018
  FIFA wil exploderende en dubieuze transfermarkt aanpakken
  Pijl
  Afgelopen weekend publiceerde de New York Times een int...
  21 september 2018 // Voetbal
  20 september 2018
  Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief
  Pijl
  Eind dit jaar stopt de Sportimpulsregeling. Als de dit ...
  20 september 2018 // Overheid
  19 september 2018
  Pijl
  In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
  19 september 2018 // Overheid

  Partnernieuws

  Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
  Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
  Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
  Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
  Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
  Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
  ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
  Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
  NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
  Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
  TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
  Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?