Ralf de Pagter winnaar SPECO-Award

22 september 2017 // Ondernemerschap
Ralf de Pagter winnaar SPECO-Award
Van links naar rechts: Martijn Musters (bestuurslid BVVS), Ralf de Pagter (winnaar SPECO-Award), Mathijs Nijkamp (voorzitter BVVS) en Esther van Alphen (bestuurslid BVVS)
Ralf de Pagter heeft de SPECO-Award van de afstudeerlichting juli 2017 gewonnen. De SPECO-Award is een onderscheiding van de Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) voor de beste afstudeerscriptie in een sportomgeving voor de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy. Ralf is de eerste JCA-student die de prijs voor de beste scriptie wint.

Andere genomineerden voor de SPECO-Award waren Emmy de Hond (Vitesse), Celine Ouderland (Dunlop Slazenger), Antoine Pannen (NOC*NSF), Joris van Peer (Voetbal Inside) en Eva Toma (KNSB).

In de scriptie komen fanengagement en fanloyality bij New Heroes aan bod, dat is de eredivisie basketbalclub waar Ralf op dat moment speelde. Deze scriptie is opgebouwd uit een goede relevante literatuurverkenning, die als basis geldt voor de onderzoeksaanpak waarbij secundaire data opnieuw werden geordend om nieuwe informatie over fan involvement te verkrijgen. Op basis van deze nieuwe informatie werd een heel toepasbaar loyaltyprogramma aanbevolen.

De SPECO-Award werd vrijdag 15 september uitgereikt door Mathijs Nijkamp, voorzitter van de BVVS, tijdens de diploma-uitreiking van SPECO-afgestudeerden in het Willem II stadion in Tilburg.

Deze scripties zijn door de jury beoordeeld op een vijftal criteria: relevantie van het onderzoek; mate van marktgerichtheid; impact voor de sportwereld; mate van originaliteit; praktisch nut van de aanbevelingen. De jury werd gevormd door SPECO docenten René Foolen, Robert Kok en Martijn Musters.

BVVS

De Businessclub Vrienden Van SPECO (BVVS) is het afgestudeerdennetwerk van de opleidingen SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy Tilburg. Deze opleidingen vormen onderdeel van de Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT).
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Nog geen reacties aanwezig.

Powered by

Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO)
 • Fontys Economische Hogeschool Tilburg is marktleider met haar sportbusiness gerelateerde opleidingen: SPECO Sportmarketing, SPECO Sportcommunicatie en de Johan Cruyff Academy.

 • Als je SPECO Sportmarketing gaat studeren, kun je na je opleiding meteen aan de slag in de onbegrensde wereld van sportmarketing. De combinatie van marketing-, financiŽle en natuurlijk sportkennis opent deuren voor je bij bedrijven, overheden en sportbonden.

 • Via SPECO Sportcommunicatie kun je je ontwikkelen tot communicatie specialist, gericht op de sport. Op de Johan Cruyff Academy volgen topsporters de opleiding Sportmarketing (een differentiatie van de hbo-opleiding CommerciŽle Economie).

Gerelateerde berichten

 • Geen gerelateerde berichten.
 • Laatste nieuws

  23 juni 2018
  Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederland
  Pijl
  Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
  23 juni 2018 // Bonden
  22 juni 2018
  Nieuwe EU-werkgroep voor duurzaamheid in de sport
  Pijl
  Nadat de EU eerder een deskundigenwerkgroep instelde voor de aanpak van matchfixing in voe...
  22 juni 2018 // Buitenland
  20 juni 2018
  Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
  Pijl
  Agterberg BV heeft een vacature als Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport. Lees hieronder meer ...
  20 juni 2018 // Ondernemerschap

  Partnernieuws

  Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
  Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
  Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
  Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederlan...
  ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
  Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
  NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
  Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
  TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
  Improve Your Business English Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels