De voetbalweek van S&S: Manchester United populairste club in China

19 september 2017 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
De voetbalweek van S&S: Manchester United populairste club in China
Volgens onderzoek van Mailman, het marketingplatform voor sport in China, was Manchester United het afgelopen jaar de populairste club in China, waarmee het Bayern München (2016) en Real Madrid (2015) opvolgt. Mailman analyseert hiervoor de internetactiviteiten van vijftig Europese topclubs op Weibo en Wechat, de Chinese social media, en verder via livestreams, websites, e-commerce en apps.

Bayern München blijft de meest actieve club op Weibo, waar de Red Devils met bijna negen miljoen volgers de grootste zijn. WeChat is een typisch Chinees platform met een kritischer publiek met meer aandacht voor achtergronden. Hier scoort United het best. 
Het trendy live streaming heeft kijkers die willen betalen voor uniek materiaal. Borussia Dortmund trok een half miljoen volgers met beelden van haar Chinese tour in de zomer, terwijl de Spurs een succesvolle actie deden rond Chinees Nieuwjaar. 
De Bundesliga blijkt veruit de populairste competitie door live streaming van wedstrijden, het plaatsen van goede verhalen en adequate updates. Ook zijn veel jonge Chinezen fan van Die Mannschaft als wereldkampioen. Cristiano Ronaldo blijkt de populairste speler vóór Mesut Özil en Gareth Bale.
De Eredivisie komt in het onderzoek niet voor. Misschien kan Ajax inspelen op haar naamsbekendheid als tegenstander van Manchester United. 


De NASL dreigt opnieuw te sneuvelen

Afgelopen jaar sneuvelde het breedvoerig overleg van een grote groep deskundigen rond de herstructurering van het betaald voetbal en de promotieregeling in ons land op een simpele stemming onder de Eredivisieclubs. Een meerderheid vond het eigen belang belangrijker dan de voorgestelde hervormingen. Niettemin heeft ons tweede niveau nog altijd meer kans op promotie dan de deelnemers aan de 'Second Division Leagues' in de Verenigde Staten.
Als één van de weinige voetbalcompetities in de wereld is promotie naar de Major League Soccer (MLS) onmogelijk. Deelname is alleen mogelijk door de aankoop van een licentie. De divisies daaronder mogen blij zijn dat ze zich de officiële Second Division mogen noemen. Zo worstelt de NASL ermee in 2018 aan de voorwaarden te voldoen om die titel te behouden met slechts acht van de noodzakelijke twaalf clubs in competitie. Het heeft vier nieuwe clubs nodig, maar investeerders stappen alleen in als ze zekerheid hebben over de tweede divisiestatus van de competitie. Een klassieke Catch-22.
Daarnaast functioneert de USL dat met dertig ploegen, waaronder vier MLS-reserveteams, wel voldoende massa heeft, maar waarvan sommige deelnemers te kleine stadions hebben. Intussen zou North Carolina FC de NASL willen verlaten voor een overstap naar de USL, terwijl koploper Miami FC bij het CAS in Genève een zaak heeft ingediend tegen de beslotenheid van de MLS. Met nog minder deelnemers dreigt het einde voor de NASL, waar op dit moment een reïncarnatie van de New York Cosmos onderaan staat. 
De huidige NASL is geen rechtsopvolger van de voormalige NASL met legendarische namen als Chicago Sting, Los Angeles Aztecs en de NY Cosmos uit de periode 1968-1984. Sinds de start in 2011 heeft de bond wel geprobeerd het gevoel van de oude competitie terug te halen met dezelfde speeldsteden. Verder spelen de clubs in de NASL mee in de Lamar Hunt US Open Cup, de Amerikaanse bekercompetitie, die al ruim honderd jaar bestaat.

Bron: si.com

1. FC Köln wil in beroep vanwege VAR

Enkele weken geleden kwam de firma Hawkeye op het matje bij de DFB vanwege problemen met de techniek van de videoreferee (VAR). Nu dreigt 1. FC Köln in beroep te gaan tegen een beslissing van de scheidsrechter bij de tweede treffer van Borussia Dortmund. Bij een luchtduel floot Patrick Ittrich voor een overtreding van Sokratis tegen doelman Horn. De VAR constateerde op verzoek dat de Keulse keeper last had van zijn teamgenoot Heintz en niet van Sokratis, die de vrijgekomen bal na het fluitsignaal in het net had geschoten. Ittrich keurde de treffer alsnog goed.
Daarmee overtrad de arbiter de regels. Met zijn fluitsignaal had hij het spel stilgelegd. Vermoedelijk diende hij het spel te hervatten met een scheidsrechtersbal en waarschijnlijk niet met het toekennen van de 2-0, denkt FIFA-deskundige Thorsten Kinhöfer. Volgens Eurosport zorgt de aanwezigheid van de VAR voor een andere houding van de scheidsrechter, doordat hij geneigd zal zijn langer te laten doorspelen in deze situaties. 
De misser van de scheidsrechter doet overigens niets af aan de 5-0 zege van Borussia Dortmund, aldus de Duitse kranten, die het werk van Peter Bosz prijzen met koppen als 'Galavoorstelling' en 'Indrukwekkend'.


Wedstrijd van de Week: European Legends Walking Football Festival (18-20 september Papendal) 

Deze week ontvangt Vitesse op Papendal 24 teams uit zeven landen, die deel uitmaken van het EFDN European Legends Walking Football Programma voor 60-plussers. Op een kwart veld mogen de spelers niet rennen, geen slidings maken en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Veel Nederlandse clubs zijn de afgelopen jaren een afdeling gestart voor deze spelvorm. Op Papendal hebben Vitesse, Feyenoord, NEC en PSV zich ingeschreven, maar ook Fulham, Benfica, Spurs, AA Gent en Anorthosis Famagusta.
Op woensdag organiseert het European Football for Development Network (EFDN) een conferentie over Walking Football met workshops en sprekers. Eén van de presentaties is het Dementia Friendly Wellbeing van Aberdeen FC, dat onlangs een prijs kreeg van de European Club Association als beste MVO-programma in het Europese profvoetbal. De uitverkiezing dankt zij vooral door de speciale aandacht voor een oudere doelgroep, terwijl het MVO-beleid bij clubs zich meestal op de de jeugd richt.

Bron: efdn.org

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Nog geen reacties aanwezig.

Gerelateerde berichten

 • Geen gerelateerde berichten.
 • Laatste nieuws

  16 juli 2018
  Buitengame Moon Trees laat gamers in een bos rennen en klimmen
  Pijl
  Pokémon Go bracht een nieuwe doelgroep aan het be...
  16 juli 2018 // Ondernemerschap
  12 juli 2018
  Johan Cruijff ArenA is met megabatterij nu ook stroomleverancier
  Pijl
  Eind vorige maand kreeg de Johan Cruijff ArenA de beschikking over het grootste opslagsyst...
  12 juli 2018 // Ondernemerschap
  7 juli 2018
  Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Jeugdfonds Sport en KNHS
  Pijl
  Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
  7 juli 2018 // Bonden

  Partnernieuws

  Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
  Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
  Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
  Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
  Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Jeugdfonds Sport en KNHS
  ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
  Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
  NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
  Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
  TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
  Improve Your Business English Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels