Digital Sports Day 2017 omvat alle digitale kansen in de sport

19 september 2017 // Evenementen
Digital Sports Day 2017 omvat alle digitale kansen in de sport
Op 31 oktober wordt voor het derde jaar Digital Sports Day georganiseerd. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een netwerkevenement waar 500 sportprofessionals unieke kennis van 25 digitale experts en docenten ophalen. Het evenement vindt dit jaar plaats in Supernova, de hightech zaal van de Jaarbeurs Utrecht.

Sport en digitale ontwikkelingen raken steeds meer met elkaar verbonden. Dat is met name terug te zien in hoe sportfans media consumeren en de nieuwe mogelijkheden om fans en actieve sporters via digitale platforms te verbinden. De markt biedt steeds slimmere softwaretools om op creatieve manieren fans en sporters te betrekken bij een topsporter, een team, een club of een evenement. Ook wordt de beleving bij live-evenementen in stadions en op andere locaties steeds vaker ondersteund door nieuwe technologieën. Dit geeft mogelijkheden nieuwe services aan te bieden en de beleving van bezoekers te vergroten. De recreatieve sporter ontwikkelt zich eveneens snel op digitaal terrein. Hij of zij beschikt over een reeks aan innovatieve apps die het sporten leuker en socialer maken.

Al deze ontwikkelingen geven een enorme impuls aan de vernieuwing van business modellen in de sport. Ieder jaar worden de mogelijkheden groter en veelomvattender. Zo zijn er afgelopen jaren grote stappen gezet in het ontwikkelen van nieuwe marketingdata rond fans. Als gevolg daarvan worden in de moderne sportmarketing concepten als fan first en personalisatie steeds meer toegepast. Ook de snel ontwikkelende mogelijkheden voor live streaming scheppen een hele nieuwe omgeving.

eSports en gaming ontwikkelen zich inmiddels als een nieuwe categorie in de sportindustrie. Het is niet verbazend dat sponsors open staan voor al deze innovaties. Zij investeren steeds meer in 'digitale activatie' om hun sponsorships meer waarde te geven.

Op Digital Sports Day 2017 wordt deze unieke samenhang tussen content, media, rechten, sponsoring en digitale marketing uitgebreid behandeld. Doel van Digital Sports Day is deze kennis te delen en de deelnemers praktische toepassingen en kansen aan te reiken. Om dit nog scherper toe te spitsen op de individuele behoeften kunnen deelnemers een maatwerkprogramma samenstellen uit de expertsessies.

Beleveniseconomie

Het strategische belang van digitale ontwikkelingen is voor de sportsector – net als voor andere sectoren binnen onze samenleving – enorm groot. De consument anno 2017 is onderdeel van een beleveniseconomie en er is concurrentie om aandacht op tal van terreinen. De toepassing van digitale kennis binnen de sport geeft mogelijkheden producten en diensten succesvoller te maken en sporters en sportfans nog intenser met hun sportvoorkeuren te verbinden. Iedere sportorganisatie en sportprofessional heeft kansen om meerwaarde uit deze digitale ontwikkelingen te halen.

Op Digital Sports Day wordt ook aandacht besteed aan de meer fundamentele technologische ontwikkelingen die de komende drie tot vijf jaar markten gaan veranderen. Een actueel voorbeeld hiervan is de snelle opkomst van chatbots als vervanger van de apps op onze smartphones. Ook artificial intelligence gaat een grote invloed krijgen binnen de sport.

Digital Sports Day is bedoeld voor iedere professional die met sport in aanraking komt en die de waarde van sport wil uitbouwen met behulp van nieuwe digitale inzichten. Vorig jaar was het evenement met 350 deelnemers uitverkocht. Dit jaar is er ruimte voor 500 personen. Inmiddels hebben 300 personen zich al ingeschreven voor het evenement. Wie erbij wil zijn moet dus niet te lang wachten. De dag is geschikt voor zowel kleinere als grote organisaties in de sport. Ook personen uit de gezondheids- en welzijnssector kunnen veel uit de dag halen.

Korting

Inschrijven voor Digital Sports Day 2017 kan via www.digitalsportsday.nl. Lezers van Sport&Strategie ontvangen 50 euro korting op de inschrijving bij gebruik van de kortingscode sportnext bij de aanmelding. Wie nog meer wil weten over de thema’s tijdens Digital Sports Day, kan onderstaand de video bekijken, waarin Peter Sprenger het programma toelicht.


Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Nog geen reacties aanwezig.

Gerelateerde berichten

 • Geen gerelateerde berichten.
 • Laatste nieuws

  23 november 2017
  De internationale sportweek van S&S: Gezonde voeding centraal op Spotlight Night
  Pijl
  De Sacramento Kings zijn het basketballseizoen niet goed begonnen als hekkensluiter van de...
  23 november 2017 // Buitenland
  22 november 2017
  De voetbalweek van S&S: voetbalbestuurder bedreigt getuige in de rechtszaal
  Pijl
  Afgelopen week begon in New York de strafzaak rond wereldwijde corruptie bij de internatio...
  22 november 2017 // Voetbal
  21 november 2017
  Wat gaat de verruiming van de btw-vrijstelling betekenen voor de sport?
  Pijl
  Begin deze maand werd bekend dat het kabinet het Sportbesluit gaat aanpassen. De btw-vrijs...
  21 november 2017 // Overheid

  Partnernieuws

  Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
  Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNGU, Jeugdsportfonds en Rugby Nederland
  Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
  ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
  Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
  NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
  Sport & Zaken European Company Games komen naar #Arnhem2021!
  Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
  TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
  Hogeschool Rotterdam Opleiding SportMarketing & Management tekent samenwerkingsovereenkomst met ...
  Improve Your Business English Steenkolengels, no more!