De internationale sportweek van S&S: medailles Tokyo 2020 van oude smartphones

3 augustus 2017 // Buitenland // Door: Ernst Bouwes
De internationale sportweek van S&S: medailles Tokyo 2020 van oude smartphones
Het organisatiecomité van de volgende zomerspelen belooft kringloopmedailles, die volledig bestaan uit gerecycled materiaal. Het Tokyo 2020 Medal Project heeft deze zomer in het hele land inzamelplaatsen geïnstalleerd waar de bevolking haar onbruikbare mobiele telefoons en andere electronica kan inleveren. De organisatie verwacht dat zij daarmee voldoende grondstoffen binnenkrijgt om de benodigde vijfduizend medailles voor de Spelen en de Paralympics te fabriceren.
 
Het is één van de vele projecten uit het Sustainability Plan van Tokyo 2020. Duurzaamheid staat al sinds 1994 op de olympische agenda, maar met een document van vijfenzestig pagina’s lijkt de Japanse organisatie ook werk te maken van de belofte: van een strategisch plan tot beperking van de CO2-uitstoot en energiezuinige stadions tot een olympisch dorp met een milieukenmerk.
Het organisatiecomité heeft hiervoor Takeo Tanaka als directeur Duurzaamheid aangesteld. "Alle divisies van het comité, en ook het topmanagement, houden voortdurend rekening met duurzame initiatieven. Duurzaamheid staat tijdens iedere vergadering op de agenda, terwijl al diverse blogs zijn gelanceerd om werknemers, vrijwilligers en het publiek te enthousiasmeren", vertelde Tanaka aan Lew Blaustein van GreenSportsBlog. 

Bron: tokyo2020

Conservatieve keuze voor Parijs in 2024

Meer olympisch nieuws deze week met de verwachte toekenning van de Spelen van 2024 aan Parijs en van 2028 aan Los Angeles, waarmee het IOC iedereen tevreden houdt. Beide steden bleven over als kandidaten voor 2024, waarbij de Franse hoofdstad een beroep deed op haar historie als organisator van de Spelen honderd jaar geleden en won. Columnist Ethan Brady van Sports Illustrated noemt dat een zwaktebod, aangezien het IOC juist een jonger publiek wil aanspreken. Dat wil nieuwe sporten zien en niet de nostalgie uit het Parijse bidbook.
Voor Los Angeles zijn de druiven heel zoet. Voor haar geduld betaalt het IOC meer dan anderhalf miljard dollar, waarvan een deel vooruit. Daarmee lijkt de stad opnieuw te verdienen aan de organisatie, waar vrijwel alle andere gaststeden grote verliezen hebben geleden en vaak achterbleven met onbruikbare stadions. Na het financiële debacle van Montreal in 1976 en de boycot van Moskou in 1980 was de belangstelling voor de organisatie in 1984 minimaal. Los Angeles was de enige kandidaat en vulde dat in zonder veel bemoeienis van het IOC. Het gebruikte voornamelijk bestaande stadions, verkocht de televisierechten en bond diverse sponsors aan zich. Na afloop kon het organisatiecomité een winst van tweehonderd miljoen dollar in haar zak steken.

Bron: si.com

26-27 oktober: Internationale sportrechtconferentie in Den Haag

In het najaar organiseert het Asser Instituut, uitgever van The International Sports Law Journal, in Den Haag de eerste Annual International Sports Law Conference. Op het tweedaagse programma staan zes paneldiscussies en diverse interessante keynotesprekers. Dag één start met een bespreking van het FIFA Transfer Systeem, gevolgd door arbeidsomstandigheden in de sport en de mensenrechtensituatie. Op dag twee komen de Europese Unie, sportarbitrage en de dopingbestrijding aan de orde. Asser noemt zelf Miguel Maduro, Michael Beloff, Stephen Weatherill en Richard McLaren als interessantste gasten.
Bij inschrijving voor 15 september kost de deelname driehonderd euro en voor studenten maar tweehonderd. Daarna stijgt de prijs naar vierhonderdvijftig euro. De organisatie heeft package deals gesloten met nabijgelegen hotels voor overnachtingen.

Bron: asser.nl

Amazon koopt uitzendrechten tennis

De Britse tennisliefhebbers kunnen hun abonnement op Sky Sports opzeggen en overstappen op Amazon Prime Video. Voor tien miljoen pond kocht de Amerikaanse website de rechten op alle grote ATP-toernooien, maar zonder de vier Grand Slams. Daarmee gaat Amazon voor het eerst de Amerikaanse grens over voor een beeldenaankoop, nadat het in april al de rechten op de tien donderdagavondwedstrijden uit de Amerikaanse National Football League veroverde. Onlangs kocht Amazon de uitzendrechten van de Bundesliga voor haar audiozender. 
Dit is een tegenvaller voor Sky Sports, de Britse sportzender, dat onlangs enkele themakanalen opende voor voetbal, golf en cricket, zoals Ziggo Sport in ons land voetbal, golf en racing heeft. Amazon biedt intussen vele andere sporten op haar kanalen, waarop zij ook Eurosport uitzendt. Zo heeft de internetgigant toch de beelden van de Grand Slams in haar assortiment en ook van de Olympische Spelen komend jaar. Binnen niet al te lange tijd lijkt het medialandschap in de sport volledig te veranderen. Als Amazon zou willen, heeft het bedrijf de financiële adem om de gespecialiseerde zenders uit te roken.


Evenement van de Week: WK Atletiek (4-13 augustus, Londen)

Vrijdagavond om negen uur klinkt in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen het startschot van de eerste serie op de honderd meter sprint als start van het WK Atletiek. Na het geblesseerd afhaken van Churandy Martina bestaat de Nederlandse afvaardiging uit achtentwintig atleten, waaronder zeventien vrouwen en elf mannen.
Na grondig onderzoek laat de IAAF enkele tientallen Russische atleten toe onder de neutrale vlag. De schorsing van de Russische bond duurt voort, omdat het land nog steeds onvoldoende werk maakt van dopingonderzoek. Dit week ging de documentaire Icarus op Netflix in premiere. Daarin volgde regisseur Bryan Fogel aanvankelijk de zoektocht naar doping bij de Spelen van 2012 en 2014 om vervolgens de Russische wetenschapper Rodchenkov te helpen bij zijn vlucht naar het buitenland omdat deze voor zijn leven vreesde. Vanuit zijn schuilplaats onthulde Rodchenkov het systematische dopinggebruik, dat bijdroeg aan de schorsing van de Russische ploeg. 
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • lenny
  Hello. This is Lenny from EVER RICH GIFT LIMITED. We specialized in producing SILICONE WRISTBANDS, MEDALS ,COINS AND RIBBONS more than 11 years. we are the NO.1 factory in all suppliers in China, we have more than 300 hundreds workers for all kind of metal products, and we have more than 50 salesmen or saleswomen, for your order,we can service you very fast. About the price and quality, we are the G20 Hamburg Summit Supplier, it means that our products quality are guaranteed, we also will keep a best price to you, please don't worried. For the artwork, we have 8 designers to services, can finish quickly for your reference. if possible, in future, for any logo or new project, no matter what you place an order to us or not, you just can send me your file or logo, we make all artworks for you free of charge,also we can send you all artwork very soon, you can try it first, what do you think? Here you can just check our website www.erichgift.com . If you have any interested , you can write to me (sales40@erichgift.com ) .Thank you and have a nice day .
  Reactie geplaatst op 13/10/17 om 09:31 uur

Gerelateerde berichten

 • Geen gerelateerde berichten.
 • Laatste nieuws

  15 augustus 2018
  Sportimpuls geeft ouderensport in Lisse een zetje in de rug
  Pijl
  Lisse is een sportief dorp in de Bollenstreek. Toch is het aanbod voor 65-plussers matig,...
  15 augustus 2018 // Overheid
  14 augustus 2018
  Ode aan de Sportvereniging door Jacques Brinkman:
  Pijl
  In het vakblad Sport & Strategie (editie 3-2018) laten we een klaroenstoot klinken en...
  14 augustus 2018 // Bonden
  10 augustus 2018
  ‘Vooruitgang en innovatie komen altijd van buitenaf’
  Pijl
  Prof. Drs. Philip Wagner, oprichter van de Wagner Group, over de kracht van sport, de kuns...
  10 augustus 2018 // Bonden // Ondernemerschap

  Partnernieuws

  Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
  Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
  Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
  Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
  Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
  Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Jeugdfonds Sport en KNHS
  ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
  Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
  NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
  Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
  TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
  Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?