Supertalent Leon Bailey kan zijn nationale ploeg uitkiezen

10 april 2018 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
Supertalent Leon Bailey kan zijn nationale ploeg uitkiezen
Twee jaar terug constateerden voetbaldatabedrijven extreme scores bij Leon Bailey, een achttienjarige aanvaller van KRC Genk, die volgens de algoritmes kan uitgroeien tot een absolute wereldtopper. Na diverse sterke optredens en zeven goals in de Europa League verhuisde hij in de winter van 2017 naar de Bundesliga waar hij bij Bayer Leverkusen zijn ontwikkeling onderstreepte met negen treffers dit seizoen. 

Vijf jaar terug was Bailey op proef bij Ajax, maar de FIFA stond het contracteren van een minderjarige niet toe. Zijn adoptievader leurde met hem en zijn twee broers door Europa op zoek naar een contract voor de geboren Jamaicanen, maar raakte verstrikt in bureaucratie en werkvergunningen. Via AS Trencin kwam Leon in 2015 bij Genk en was toen oud genoeg voor een contract. Als twintigjarige moet hij nog altijd een keuze maken voor een voetbalvaderland. Drie jaar terug speelde hij een oefenduel voor Jamaica, maar weigerde daarna iedere uitnodiging vanwege de slechte organisatie van de voetbalbond. Daardoor is Bailey voor de FIFA nog steeds statenloos. Engeland is op zoek naar Britse wortels in zijn familie, terwijl België veel ervaring heeft opgebouwd met naturalisaties, net als de Duitsers overigens. De winnaar van deze strijd kan het jonge talent misschien nog meenemen naar het WK in Rusland.

Kies je eigen shirt bij Ipswich Town

In samenwerking met de websitebouwers Reading Room heeft Ipswich Town, UEFA Cup-winnaar in 1981 maar nu al jaren in de Championship, haar online shop gemoderniseerd. Supporters kunnen het uit- of thuisshirt van dit seizoen bestellen met diverse zelfgekozen extra’s. De fan kan kiezen voor iedere speler met diens rugnummer, maar voor dezelfde prijs kan hij een ander naam en nummer opgeven. Daarnaast heeft de koper de optie voor twee logo’s, die bij elkaar het shirt een tientje duurder maken. 
Naast het koopgemak voor de supporter houdt deze innovatie de webshop simpel en overzichtelijk. UnitedDirect, the officiële online megastore van Manchester United, heeft voor de shirts van één speler al meer dan dertig verschillende plaatjes voor alle mogelijke variaties in grootte, kleur, lokaties, competities, teksten en logo’s nodig.
Overigens is bij de Britse seizoenshirts de opruiming begonnen met kortingen van meer dan vijftig procent.


Clubcompetities boos op nieuwe verdeelsysteem UEFA

Op haar algemene vergadering in Edinburgh afgelopen week besloot de EPFL, de vereniging van Europese competities, om verder te gaan onder de meer herkenbare titel 'European Leagues'. Met een nieuwe naam en een fris logo wil de organisatie meer werk maken van een terugkeer van de spanning in de competities. Het nieuwe financiële distributiemodel van de UEFA voor de komende vier krijgt veel kritiek van European Leagues, omdat het de verschillen tussen de topclubs en de rest verder vergroot. De verdeling van vaste plaatsen in de Champions League biedt, volgens de vergadering, voornamelijk voordelen aan de gebruikelijke deelnemers.
De zomertransferperiode sluit in de toekomst voor iedereen op 31 augustus, nadat de Premier League en de Serie A eerder besloten om de grens te leggen bij het begin van hun competitie. Jacco Swart (ECV) zit in het bestuur van de European Leagues en is daarnaast voorzitter van het Strategisch Comité.


Manchester City: even superhip dan weer nostalgisch falend

Afgelopen week beleefden zowel de nieuwe als de oorspronkelijke supporters van Manchester City hun club intens. Gewend aan successen, titels en marketinginnovaties genoot de fanbase van de 21e eeuw van de aangekondigde samenwerking met Tinder. De datingapp brengt mensen bij elkaar en sport is een belangrijk onderdeel van de huidige lifestyle, argumenteerde de club het verbond. Tinder en de City Football Group willen hun leden koppelen onder het motto 'Perfect Match'. Voor het social mediabedrijf is dit de eerste stap in sportsponsoring, terwijl de club zich richt op de millennials. City wil met deze leeftijdscategorie een 'intiemere relatie opbouwen'. 
Afgelopen zaterdag lanceerde Tinder een campagne rond de Manchester derby, die City bij winst de titel zou opleveren. Na jaren van voorspoed beleefden de old-schoolfans van de club een ouderwets gevoel van het middagje ellende, waar het vroeger in zwelgde. Een 2-0 voorsprong ging verloren, waardoor de gehate stadgenoot het kampioensfeest persoonlijk verstoorde.Vroeger zou bij zo’n uitslag het seizoen naar de knoppen zijn. Tegenwoordig kan City tegen een stootje. De champagne mag blijven liggen tot het thuisduel tegen Swansea City op 22 april, tenzij United punten verspeeld in Bournemouth drie dagen eerder.


Wedstrijd van de Week: Accrington Stanley - Exeter City (zaterdag 14 april, League Two)

In 1888 behoorde Accrington Stanley tot de twaalf oprichters van de First Division, maar tot dit seizoen wist de club in het profvoetbal nooit te promoveren. Ook ontbrak zij door faillissementen een groot aantal jaren, maar keerde in 2006 terug in de Football League. Komend weekend levert een thuisoverwinning op achtervolger Exeter City een plaats op in de First Division, waarna Accrington ook de titel nog op kan eisen.
Eigenaar Andy Holt plaatste vorige week, toevallig op 1 april, een tweet, waarin hij verklapte de selectie na een zege regelmatig op een maaltijd bij McDonald’s te trakteren. Dat bleek geen grap te zijn, waarop de Football League wees op het gevaar van belastingontduiking bij bonusuitkeringen. Als deze winstpremie van tweehonderd pond ontbrak in de spelerscontracten, dan zou Holt de reglementen van de bond kunnen overtreden. Hij kreeg het advies om de spelers ook bij een nederlaag op hamburgers te belonen om niet in de problemen te komen. Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

25 mei 2018
UEFA stelt in toekomst hogere eisen aan organisator Champions League-finale
Pijl
Dit is het laatste jaar dat de UEFA de locatie voor de Europese finales onderhands heeft u...
25 mei 2018 // Voetbal
24 mei 2018
Thialf voor Winterspelen afhankelijk van referenda in Zwitserland
Pijl
Bij een opiniepeiling in het kanton Valais sprak een meerderheid van de deelnemers zich de...
24 mei 2018 // Buitenland
22 mei 2018
FIFA verloot twee WK-finalekaartjes voor klimaatcompensatie
Pijl
Volgens berekeningen leidt het WK in Rusland tot meer dan twee miljoen ton CO2-uitstoot. D...
22 mei 2018 // Voetbal

Partnernieuws

Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: Rotterdam Topsport, KNSB en NBB
Arko Sports Media Congres Optimaal Herstel: toegepast in sport, gezondheidszorg en bedrijfsle...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Sport & Zaken European Company Games komen naar #Arnhem2021!
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Hogeschool Rotterdam Opleiding SportMarketing & Management tekent samenwerkingsovereenkomst met ...
Improve Your Business English Step up your English game