Winnende social media campagne vergroot beleving golf

11 mei 2018 // Buitenland // Door: Ernst Bouwes
Winnende social media campagne vergroot beleving golf
Ontmoeting van golfers met jonge supporter in winnende social media campagne European Golf Tour
Tijdens de BT Sport Industry Awards was de eerste plaats in de Best Social Media Campaign voor de European Golf Tour met de videoserie Acces All Areas. De organisatie maakte een playlist op YouTube met korte filmpjes, waarin de spelers op allerlei manieren buiten de baan in beeld komen. Ook grote namen als Mike Westwood, Justin Rose, Henrik Stenson en Ian Poulter spelen mee met beelden van achter-de-schermen, ontmoetingen met supporters, in de huiskamer of een gescripte grap. 

Dit is niets nieuws in sport, maar Acces All Areas wint de prijs dankzij de authenticiteit en originaliteit. Volgens Digital Sport maakt de beleving van de sport het verschil. In voetbal of een Amerikaanse sport is het publiek gewend om te kijken naar uitbundige atleten, die rare dingen doen voor een camera. De golfers lijken tijdens hun wedstrijden juist rustig en teruggetrokken, zelfs saai, maar komen in deze videoserie naar voren als sympathieke en benaderbare persoonlijkheden. Volgens Digital Sport brengt het golf daarmee in een ander, beter licht, waardoor de sport een nieuw publiek kan aanspreken. De professionele golfers hebben dat blijkbaar zelf heel goed begrepen, gezien hun enthousiaste medewerking.


Duurdere Duitse luchtvrachtkosten treft sporters

Slecht nieuws voor de Duitse atleten en sportbonden, die op hun reizen veel materiaal meenemen. Lufthansa verhoogde afgelopen maand de speciale vrachttarieven voor bijzondere pakketten. Het blijkt een ramp voor de triathlonbond DTU, die achtduizend euro meer kwijt is om de atleten in haar selectie naar traditionele wedstrijdlocaties als bijvoorbeeld de Verenigde Staten te brengen. Ieder heeft ten minste één fiets bij zich en vaak nog behoorlijk wat bagage. Het budget van de DTU bedraagt dit jaar bijna drie ton, waarbinnen geen ruimte is om zulke onverwachte kostenstijgingen op te vangen. De Duitse wielerbond heeft meer armslag, maar weet dat een baanrenner liefst vier fietsen wil meenemen naar een groot toernooi. Dat kost nu vierentwintigduizend euro voor een retourticket.
De bonden zijn veelal gedwongen om met Lufthansa te vliegen, aangezien deze vaak het monopolie heeft op de wedstrijdbestemmingen. Overstappen om gebruik te maken van lager geprijsde vluchten is met zoveel materiaal vrijwel onmogelijk. De enig overgebleven oplossing is om het aantal atleten per toernooi te verminderen. Volgens Lufthansa is de prijsstijging marktconform. 

Bron: faz.net

Hernieuwde controle op goed bestuur van internationale sportorganisaties

Drie jaar geleden verscheen de Sports Governance Observer 2015, waarin de website PlayTheGame en een aantal onderzoekers van Europese universiteiten een aantal nationale en internationale sportbonden doorlichtten. Volgens het rapport had tweederde van de organisaties een fundamentele hervorming nodig, aangezien ze niet of nauwelijks voldeden aan de richtlijnen voor goed bestuur, te weten transparantie, democratische bestuursverkiezingen, interne controle en solidariteit. De richtlijnen vormen sindsdien de meetlat, waaraan bonden zich kunnen ijken. Voor dit nieuwe onderzoek gaat uitvoerder dr. Arnout Geeraert van de KU Leuven ook de benchmarkregels moderniseren. "Ons inzicht in goed bestuur blijft voortdurend in ontwikkeling", zegt Geeraert op playthegame.org. "Daarom moeten we onze richtlijnen ook aanpassen. We hebben veel geleerd van het onderzoek uit 2015 en de bestudering van hervormingen bij de diverse bonden in de jaren daarna. Een aantal internationale organisaties heeft haar bestuursvorm verbeterd, waardoor we meer nuances in onze beoordeling moeten aanbrengen. Daarmee kunnen we in het nieuwe onderzoek ook de positieve veranderingen beter uitlichten." 

Evenement van de Week: Zeilen EK Laser Radial (La Rochelle, 7-13 mei)

Na de eerste racedagen is olympisch kampioen Marit Bouwmeester hard op weg haar Europese titel te prolongeren. In het deelnemersveld van honderd vrouwen doen nog vier Nederlandse vrouwen mee, van wie Maxime Jonker en Daphne van der Vaart bij het WK in 2017 nog in de top tien eindigden. Die wereldtitel is overigens ook in het bezit van Bouwmeester. 
De overkoepelende zeilbond World Sailing was begin dit jaar de eerste internationale sportorganisatie die voldeed aan de eisen die ISO 20121 stelt aan duurzame evenementen. De bond werkt daarnaast samen met techbedrijf SAP en wetenschappelijke instituten om duurzamer materiaal te vinden en andere productiemethoden. Deze innovaties kunnen via de sport doorsijpelen in de scheepsbouw van bijvoorbeeld plezierjachten. Bovendien hoopt World Sailing binnenkort Agenda 2030 te presenteren, waarin zij een duurzame strategie volgens het voorbeeld van de IOC-richtlijnen heeft opgesteld. Naast deze agenda wil World Sailing korte cursussen geven aan haar leden om de voorstellen in de dagelijkse praktijk te implementeren.
Eind volgende maand eindigt de Volvo Ocean Race na bijna acht maanden strijd in Scheveningen. Deze race staat helemaal in het teken van voorlichting en onderzoek naar plastic in de oceanen.

Foto: YouTube

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 september 2018
FIFA wil exploderende en dubieuze transfermarkt aanpakken
Pijl
Afgelopen weekend publiceerde de New York Times een int...
21 september 2018 // Voetbal
20 september 2018
Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief
Pijl
Eind dit jaar stopt de Sportimpulsregeling. Als de dit ...
20 september 2018 // Overheid
19 september 2018
Pijl
In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
19 september 2018 // Overheid

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?