Seizoenkaart als tattoo voor Hertha-fans

8 mei 2018 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
Seizoenkaart als tattoo voor Hertha-fans
(Foto: Hertha BSC)
Met de ontwikkeling van implanteerbare datachips lijken plastic pasjes als seizoenkaarten in de toekomst op hun retour, maar Hertha BSC lanceerde dit voorjaar een alternatief. De Bundesliga-club presenteerde een tattoo met de barcode van een levenslang geldige seizoenkaart als prijs in een fancampagne.

Onder de titel Die Dauerkarte deines Lebens vroeg Hertha aan supporters om een presentatie te maken van hun liefde voor de club. De winnaar kreeg voor de rest van zijn leven vrije toegang op zijn lichaam gedrukt. Bijna duizend fans reageerden. Voor winnaar Ilja Pankow was het zijn eerste tattoo. Hij maakte een videopresentatie met een overzicht van al zijn Hertha-shirts en de foto’s van zijn bezoeken aan uitwedstrijden. Voor de zekerheid neemt hij ook zijn kaart nog steeds mee naar het stadion, aangezien het scannen van de barcode op zijn arm tijd kan kosten. 
Voor de prijs van één levenslange seizoenkaart heeft Hertha BSC in deze campagne niet alleen veel publiciteit gescoord, maar daarnaast van negenhonderd fans het verhaal van hun supportersleven ontvangen. 


Veel duurzame initiatieven op WK in Rusland

Tegen de honderdvijftig duurzame initiatieven beloofde Federico Addiechi afgelopen week tijdens Sustainable Innovation in Sport 2018 in de Johan Cruijff Arena. Volgens het hoofd duurzaamheid en diversiteit van de FIFA ondergingen de tien stadions in de aanloop naar het toernooi een groen certificeringsproces, terwijl alle gaststeden speciale recycling-oplossingen voor het afval opzetten. 
In het biedingsproces voor het WK 2026 is nog meer aandacht voor duurzaamheid. United 2026 belooft geen nieuwe stadions te bouwen zonder verdere bestemming, terwijl het diverse bestaande locaties heeft aangewezen die nu al aan voldoen aan de zogenaamde LEED-certificatie. Marokko kiest voor nieuwbouw op basis van het Legacy Modular Stadium met recyclebare materialen. Daarnaast zijn de afstanden kort en wil het land laten zien, dat het voorop loopt in het aanplanten van bossen. Voor iedere gekapte boom op een nieuwbouwlocatie komen twee nieuwe eucalyptusbomen terug. 


Europa verenigt zich tegen FIFA

Intussen groeit de weerstand tegen de nieuwe competitieplannen van de FIFA, die de bond in twaalf jaar vijfentwintig miljard euro kunnen opleveren. Een geheim consortium beoogt een Club World Cup, waarin de vierentwintig grootste clubs om de vier jaar strijden en daarnaast een wereldomvattende versie van de Nations League. In dit laatste toernooi zouden de vijf sterkste Europese landenploegen een bedrag van tegen de twintig miljoen euro kunnen opstrijken. De nieuwe serie wedstrijden past niet in het huidige speelrooster, waardoor bestaande toernooien waarschijnlijk zouden moeten verdwijnen om ruimte te maken.
European Leagues, de gezamenlijke Europese voetbalcompetities, ziet in de plannen van Gianni Infantino een terugkeer naar de 'oude FIFA', die zonder overleg en transparantie haar wil doordrukte. Daarom deed voorzitter Lars-Christer Olsson tijdens overleg in Sint-Petersburg vorige week een oproep aan alle belanghebbende organisaties in het Europese voetbal, van het World League Forum en de UEFA tot de ECA en de FIFPro, om op de Professional Football Strategy Council op 16 mei de rangen te sluiten en gezamenlijk op te trekken tegen de voorstellen van de FIFA. 
Olsson geeft toe, dat de FIFA de stemmen van de Europese landen op het congres in juni niet nodig heeft. Infantino zegt intussen, dat een geheimhoudingsclausule hem weerhoudt van de publicatie van verdere details. De inkomsten zijn echter wel gelekt in de verwachting dat een groot aantal nationale bonden de voorgehouden worst niet kunnen weerstaan. 

Speciale voetbalmanagementopleiding voor gehandicapten

Het CAFE (Centre for Acces to Football in Europe) organiseert in de herfst een cursus voor gehandicapte voetballiefhebbers, die ambities hebben om in de voetballerij te werken. Het doel van het programma is dat gehandicapten een speciale voetbalmanagementopleiding volgen met mogelijke stageplaatsen, die kansen geven op een baan bij een club of bond. Uit onderzoek blijkt dat de voetbalwereld in de ogen van een groot deel van de gehandicapten voor hen weinig openingen biedt. Niet op de werkvloer, maar ook niet in leidende of bestuurlijke functies. 
Geďnteresseerden kunnen zich tot 18 juli aanmelden voor de internationale cursus Football for All.

Bron: efdn.org

Wedstrijd van de Week: FC Dordrecht - Sparta Rotterdam (play-off, donderdag 10 mei)

Afgelopen zaterdag zorgde FC Dordrecht voor een absolute sensatie door binnen een half uur na rust een volslagen kansloze achterstand in de play-off bij SC Cambuur met vier doelpunten te neutraliseren. Een succesvolle strafschoppenserie bracht de Schapekoppen totaal onverwacht een ronde verder, te meer omdat zij in Leeuwarden de laatste negen duels op rij hadden verloren. 
In dit kader is het mooi dat FC Dordrecht deze maand ook uitgebreid belicht wordt in het blad UEFA Direct met een uitgebreid fotoartikel over haar medewerker Jules Rasoelbaks. Hij heeft een verslavings- en crimineel verleden achter zich gelaten dankzij zijn werk in de reclassering. Samen met FC Dordrecht organiseert hij een project waarin gevangenisverlaters als matchday stewards werkervaring kunnen opdoen aan de Krommedijk. 
"FC Dordrecht heeft ons omarmd", vertelt Rasoelbaks. "Vanaf het moment dat ik bij de club binnenkwam, ben ik als gelijke beschouwd en zo voelen de andere jongens dat ook. Vaak staan onze cliënten op een moeilijk moment in hun leven als ze aan het project beginnen. Dan is het fijn als anderen je behandelen als een normale medewerker. We hebben iedere maand een voetbaltoernooitje, waar de jongens hun energie in kwijt kunnen. De clubmedewerkers en de staf spelen allemaal mee, waardoor een saamhorigheidsgevoel ontstaat." 

Bron: uefa.com


Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 september 2018
FIFA wil exploderende en dubieuze transfermarkt aanpakken
Pijl
Afgelopen weekend publiceerde de New York Times een int...
21 september 2018 // Voetbal
20 september 2018
Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief
Pijl
Eind dit jaar stopt de Sportimpulsregeling. Als de dit ...
20 september 2018 // Overheid
19 september 2018
Pijl
In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
19 september 2018 // Overheid

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?