De voetbalweek van S&S: Transfermarkt explodeert nu al

27 juni 2017 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
De voetbalweek van S&S: Transfermarkt explodeert nu al
Met een prijskaartje van zevenentwintig miljoen euro staat Davy Klaassen op dit moment op een achtste plaats in de lijst van toptransfers van transfermarkt.de voor deze zomer. Pas op de tiende plaats staat de eerste speler, Jan Cuadrado, die minder heeft gekost dan de marktwaarde van de site inschatte. Deze bedragen komen tot stand via een ingenieus algoritmesysteem van Transfermarkt, dat, volgens wetenschappers, meestal een goede afspiegeling inhoudt. 

Wellicht op basis van deze cijfers constateert de New York Times in een groot artikel, dat de voetbalmarkt nu al overspannen is. Het vaststellen van een aanvaardbare transfersom blijkt in de praktijk niet goed mogelijk. Georginio Wijnaldum ging vorige zomer voor vijfentwintig miljoen naar Liverpool, terwijl zijn oude werkgever Newcastle United intern een prijs van vijftien had berekend. Deze maand kocht Everton-doelman Jordan Pickford voor bijna dertig miljoen, terwijl hij minder dan tien waard zou zijn. Als gevolg daarvan vlogen de afgelopen weken de prijzen voor keepers de lucht in. Het artikel stelt de onmogelijkheid van het doorgronden van de spelersmarkt. Financieel adviseur Henry Stott bouwde modellen voor de waardevaststelling, waarbij hij rekening moest houden met vele verschillende factoren. De intrinsieke waarde van een speler staat tegenover de intuïtieve, terwijl de verkoopprijs soms ook afhangt van het budget van de koper.


Chinese ploeg speelt mee in Duitse competitie

Vorige week gaf de gemeente ’s Gravenhage haar prioriteitsaandeel in ADO Den Haag terug vanwege het gebrek aan gezonde bedrijfsvoering en de structurele afhankelijkheid van externe financiering. De samenwerking met de Chinese eigenaar United Vansen is nooit van de grond gekomen. Het kan ook anders zo blijkt uit een verdrag tussen de voetbalbonden van Duitsland en China, waarin de wereldkampioen het voetbalontwikkelingsland gaat helpen. Komend seizoen speelt het Chinese jeugdelftal een volledige competitie mee in de Regionalliga Südwest in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokyo over drie jaar. De negentien tegenstanders, waaronder voormalige Bundesligaclubs als Kickers Offenbach, FC Saarbrücken, en SSV Ulm, zijn enthousiast.
Het talententeam verblijft op een sportcentrum bij Heidelberg. Zij ontmoet alle tegenstanders tweemaal vriendschappelijk in hun stadions. Diverse marketingmanagers van dit vierde niveau wrijven zich al in de handen vanwege de commerciële mogelijkheden. De jeugdcompetities in China zijn nu nog zo slecht georganiseerd dat de bond steun zoekt in het buitenland. Dat lukt in Duitsland tot nu toe beter dan bij ons. Eerder dit jaar sloot een Chinese vrouwenijshockeyclub zich aan bij de Noord-Amerikaanse competitie.

Bron: faz.net

Bond verbreekt sponsorcontract met gokbedrijf

Begin mei berichtte De Voetbalweek hoe de schorsing van Burnley-speler Joey Barton voor zijn gokgedrag in de publiciteit als een boomerang terugsloeg op de FA. Ineens draaiden de schijnwerpers naar de sponsors van de Engelse bond. Barton vroeg zich hoeveel inkomsten de FA zelf van de wedkantoren genereerde. 
"We zijn zelf aan een onderzoek bezig", verklaarde voorzitter Greg Clarke. Dat resulteerde vorige week in de voortijdige beëindiging van een overeenkomst met Ladbrokes ter waarde van vier miljoen pond per jaar. De English Football League (EFL), de drie divisie onder de Premier League, heeft geen intenties om naamsponsor Sky Bet af te stoten. Volgens een woordvoerder heeft de EFL een andere rol dan de overkoepelende Engelse bond. "De FA moet reglementen handhaven, waaronder het gokverbod voor voetballers. Daarmee kan een conflict van belangen ontstaan. De EFL heeft enkel een commerciële band met de wedkantoren." Clarke gaf toe, dat het beter is om enige afstand aan te brengen tussen de organiserende bond en de gokindustrie.


Rapport van Garcia onthuld

Tweeënhalf jaar na de presentatie van het Garcia-onderzoek naar de toekenning van de WK’s van 2018 en 2022 is het document gelekt naar de pers. De Duitse Bild Zeitung heeft de eer om de stukken deze week openbaar te maken. Volgens journalist Peter Rossberg levert het rapport onvoldoende direct bewijs van omkoping, hetgeen te verwachten was, nadat bijvoorbeeld de Russen de administratie van hun bid bijtijds kwijt waren geraakt.
Wel komen een reeks van betalingen en gunsten op tafel, die de puzzelstukjes zijn van een compleet corrupt systeem, legt Rossberg uit op Facebook. 'Delen van het Garcia-rapport zijn wel bekend in de media en hebben geleid tot de aanhouding of schorsing van FIFA-officials.' Het onderzoek bleek onvoldoende om de toekenning van de toernooien terug te draaien, maar het was wel de eerste sneeuwbal van de uiteindelijke lawine van arrestaties.


Wedstrijd van de Week: Finale Confederations Cup (zondag 2 juli)

Nog meer problemen voor de FIFA in de aanloop naar het WK in Rusland volgend jaar. Nadat het gastland zich niet wist te plaatsen voor de halve finale, onthulde de Mail on Sunday dat de volledige Russische selectie op het vorige wereldkampioenschap onder beschuldiging staat van dopinggebruik. De ploeg van bondscoach Fabio Capello verdween al na de groepsfase van het toneel, door een nederlaag tegen de Belgen, waardoor de vaststelling van het gebruik geen gevolgen zal hebben voor de standen in het toernooi. 
Columnist Sean Ingle vraagt zich in The Guardian af wat de straf kan zijn. In sommige andere sporten, zoals atletiek, kreeg de Russische ploegen een startverbod of verloren de Russen de organisatie van een groot toernooi. Ingle meent, dat het eerdere onderzoek van Richard McLaren geen twijfel laat bestaan over staatsondersteund dopinggebruik. Als voetballers daar ook bij horen, dan zou dat voldoende reden zijn om de Russische ploeg uit te sluiten van deelname of zelfs de organisatie van het WK. Gezien het plezier dat Vladimir Poetin en Gianni Infantino op foto’s van de Confederations Cup samen hebben, lijkt zo’n logisch besluit nog ver weg.


Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 juli 2018
Droombaan in het buitenland?
Pijl
Eén van de vele fantastische aspecten van sport is de natuurlijke manier waarop he...
21 juli 2018 // Ondernemerschap
20 juli 2018
Criminele weldoeners dringen sportclubs binnen om imago op te poetsen
Pijl
Een op de drie gemeenten kampt met criminele weldoeners. Zij gebruiken hun illegaal verkre...
20 juli 2018 // Voetbal
18 juli 2018
Met Walk Challenge 2020 geeft KWBN de wandelsport een olympisch tintje
Pijl
Na een afwezigheid van zes jaar keert de Walk Challenge terug op de agenda van de avontuur...
18 juli 2018 // Bonden

Partnernieuws

Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Jeugdfonds Sport en KNHS
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?
Accres