De voetbalweek van S&S: Eerste keer voetbalsters op cover VI

11 juli 2017 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
De voetbalweek van S&S: Eerste keer voetbalsters op cover VI
De KNVB organiseert voor ieder groepsduel van de Oranje Leeuwinnen een Oranjeparade naar het stadion
Komende zondag start het Europees Kampioenschap voor vrouwen in een uitverkocht Stadion Galgenwaard met Nederland-Noorwegen, gevolgd door het duel tussen Denemarken en BelgiŽ in Doetinchem. Drie weken later eindigt het toernooi met de finale in Enschede. In mei waren al honderdduizend kaarten verkocht, waarmee dit EK kan uitgroeien tot het grootste in de geschiedenis. Ook begint het toernooi steeds meer gelijkenis met de mannenpendant te krijgen.

Zo heeft het EK zijn eigen officiŽle stickercollectie. Ter gelegenheid van de twaalfde editie van het grootste Europese vrouwentoernooi brengt het befaamde bedrijf Panini een officiŽle plaatjesalbum uit. Ook Voetbal International doet mee met vier internationals op de cover, een primeur voor het blad. Daarnaast organiseert de KNVB voor ieder groepsduel van de Oranje Leeuwinnen een Oranjeparade naar het stadion. De bond roept supporters op om zaterdag vanaf twaalf uur naar de Neude in Utrecht te komen. Na enkele concerten en andere activiteiten loopt de stoet vanaf 15.00 uur achter de Oranjebus naar Stadion Galgenwaard. In Tilburg sluiten de fans van tegenstander BelgiŽ zich bij de optocht aan. 

Bron: weuro2017

Mexicaans stel moet naar IJsland vluchten

Volgens het Britse modeblad GQ zouden op dit moment acht homoseksuele voetballers in de Premier League spelen, maar is geen van hen uit de kast gekomen. Wat bij de mannen nog taboe is, daar hebben de vrouwen geen enkele moeite mee. Oud-international Leonne Stentler zei vorig jaar nog in een interview in Vice: ĒEr zijn bovengemiddeld veel lesbische vrouwen in het voetbal. Het is een sport met een veilige omgeving voor andere vormen van seksualiteit, in tegenstelling tot het mannenvoetbal.Ē
Uit een groot artikel in New York Times blijkt dat niet in het hele vrouwenvoetbal te gelden. Twee internationals van het Mexicaanse vrouwenelftal kregen een relatie, die ze vorige zomer op Instagram bekend maakten. Dat leidde tot een stortvloed aan hatemail. Een jaar daarvoor zei de Mexicaanse bondscoach tijdens een teambespreking voor het WK bovendien: "Het maakt me niet uit of jullie partners zijn of niet, maar ik wil jullie niet hand-in-hand zien lopen of andere gekke dingen doen." Verder heeft de Mexicaanse bond in de afgelopen jaar al honderdduizend dollar aan boetes betaald aan de FIFA voor homofoob gezang op de tribunes. In het vervolg kan een scheidsrechter een interland van Mexico staken als dat niet ophoudt.
Bianca Sierra en Stephany Mayor spelen tegenwoordig samen in de professionele IJslandse league. Zij zijn gewaardeerde sterren, zowel op het eiland als bij hun club Thor-KA die op het kampioenschap en Champions League-deelname afstevent. 


Illegaal kijken neemt in Engeland snel toe

Uit onderzoek van de BBC blijkt meer dan een derde van Britse voetbalfans geregeld illegaal naar beelden van de Premier League te kijken, waarvan een kwart via speciale softwarekastjes. Een deel van deze kijkers wist niet van hun onwettige gedrag, maar anderen vinden de legale voetbalpakketten gewoon te duur. Dit voorjaar oordeelde het Europese Hof van Justitie dat dit kijkgedrag net zo strafbaar is als het illegaal downloaden van films en muziek. Maar wie houdt het tegen?
Veel fans zijn in bezit van een Kodi-box, die signalen van videoís, muziek, games en fotomateriaal op legale wijze omzet naar het televisiescherm. Intussen is software op de markt gekomen waardoor de Kodi-box kan inbreken op betaaltelevisiezenders als BT Sport en Sky. Deze sportzenders kochten de Premier Leagueduels voor bijna zes miljard euro. Zij zagen de kijkcijfers in het eerste contractjaar afnemen. Bovendien signaleert de BBC, dat de millenialgeneratie tot 34 jaar gewend is geraakt aan illegale streams en niet langer bereid is voor wedstrijdbeelden te betalen. 

Bron: bbc.com

Swart spreekt op Soccerex

Soccerex, één van de grootste voetbalcongressen in Europa, gaat samenwerken met de EPFL, de samenwerkende Europese voetbalcompetities. Tijdens de eerstvolgende conventie in Manchester begin september is Jacco Swart van de Eredivisie CV, tevens bestuurslid van de EPFL, toegevoegd als één van de sprekers. Samen met Claudius Schšfer van de Zwitserse voetballeague en de Portugees Pedro Proenca zal hij een voordracht houden over 'The League View'. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Cruyff Football een presentatie houden over talentontwikkeling en de invloed van Johan Cruyff op voetbal. De kosten van de driedaagse netwerkbijeenkomst zijn tegen de duizend euro. 


Wedstrijd van de Week: Nederland - Noorwegen (Vrouwen EK, 16 juli, Utrecht)

Zondag beginnen de Oranje Leeuwinnen de poulewedstrijden tegen de voormalige winnaars Noorwegen, die bij de vorige uitgave tot de finale reikten, waar ze van Duitsland verloren. Poulegenoten Denemarken (20 juli, Rotterdam) en BelgiŽ (24 juli, Tilburg) lijken de outsiders.
Tijdens het toernooi lanceert de UEFA een app, die supporters en medewerkers aanmoedigt om zomin mogelijk fossiele brandstof te verbruiken op weg naar het stadion. De app-technologie registreert iedere reis per fiets of te voet naar een wedstrijd. Na aankomst krijgt de gebruiker informatie over de afgelegde afstand, verbrande calorieŽn en de bespaarde CO2-uitstoot. Met iedere reis te voet of op de fiets doen de deelnemers mee aan een verloting van wedstrijdballen en kaartjes voor de finale in Enschede op zondag 6 augustus, waaronder twee VIP-tickets.
De UEFA wil hiermee niet alleen de CO2-uitstoot terugbrengen en parkeerproblemen verminderen, maar denkt ook aan de gezondheid. De belangstelling voor het vrouwenvoetbal is flink gegroeid, maar deze groei is niet gelijk opgegaan met een toename in de lichamelijke activiteiten van vrouwen in Europa. Daarom is deze app ontwikkeld in samenwerking met de World Heart Foundation.


Foto: Flickr

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
 • Leeanngoobe
  Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0": captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another types of captcha, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software. Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube. You read it - then IT WORKS! Good luck! XRumer201708c
  Reactie geplaatst op 11/08/17 om 19:50 uur
 • Leeanngoobe
  Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil": captchas solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another size-types of captchas, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms. Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube. You read it - then IT WORKS! See you later ;) XRumer201708c
  Reactie geplaatst op 10/08/17 om 23:55 uur
 • Leeanngoobe
  Revolutional update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil": captcha solving of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex, and more than 8400 another types of captchas, with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second). You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software. Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube. You read it - then IT WORKS! Good luck! XRumer201708c
  Reactie geplaatst op 10/08/17 om 18:47 uur

Laatste nieuws

14 augustus 2017
Nieuwe vacatures in de sport bij: KNVB, Judo Bond en Dopingautoriteit
Pijl
Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
14 augustus 2017 // Bonden
10 augustus 2017
De internationale sportweek van S&S: Esports op Olympische Spelen 2024 in Parijs?
Pijl
"We weten nog niet honderd procent zeker of esports past binnen de olympische definitie va...
10 augustus 2017 // Buitenland
8 augustus 2017
De voetbalweek van S&S: KNVB vergeet Vrouwen Eredivisie
Pijl
In twee weken verdubbelde het aantal kijkers naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen,...
8 augustus 2017 // Voetbal

Partnernieuws

Arko Sports Media Arko Sports Media zoekt Junior Event Professional
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNVB, Judo Bond en Dopingautoriteit
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Tonny Pijnappels wint SPECO-award voor scriptie over identiteit van N.E.C.
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Sport & Zaken European Company Games komen naar #Arnhem2021!
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Hogeschool Rotterdam Opleiding SportMarketing & Management tekent samenwerkingsovereenkomst met ...