De voetbalweek van S&S: Eerste keer voetbalsters op cover VI

11 juli 2017 // Voetbal // Door: Ernst Bouwes
De voetbalweek van S&S: Eerste keer voetbalsters op cover VI
De KNVB organiseert voor ieder groepsduel van de Oranje Leeuwinnen een Oranjeparade naar het stadion
Komende zondag start het Europees Kampioenschap voor vrouwen in een uitverkocht Stadion Galgenwaard met Nederland-Noorwegen, gevolgd door het duel tussen Denemarken en BelgiŽ in Doetinchem. Drie weken later eindigt het toernooi met de finale in Enschede. In mei waren al honderdduizend kaarten verkocht, waarmee dit EK kan uitgroeien tot het grootste in de geschiedenis. Ook begint het toernooi steeds meer gelijkenis met de mannenpendant te krijgen.

Zo heeft het EK zijn eigen officiŽle stickercollectie. Ter gelegenheid van de twaalfde editie van het grootste Europese vrouwentoernooi brengt het befaamde bedrijf Panini een officiŽle plaatjesalbum uit. Ook Voetbal International doet mee met vier internationals op de cover, een primeur voor het blad. Daarnaast organiseert de KNVB voor ieder groepsduel van de Oranje Leeuwinnen een Oranjeparade naar het stadion. De bond roept supporters op om zaterdag vanaf twaalf uur naar de Neude in Utrecht te komen. Na enkele concerten en andere activiteiten loopt de stoet vanaf 15.00 uur achter de Oranjebus naar Stadion Galgenwaard. In Tilburg sluiten de fans van tegenstander BelgiŽ zich bij de optocht aan. 

Bron: weuro2017

Mexicaans stel moet naar IJsland vluchten

Volgens het Britse modeblad GQ zouden op dit moment acht homoseksuele voetballers in de Premier League spelen, maar is geen van hen uit de kast gekomen. Wat bij de mannen nog taboe is, daar hebben de vrouwen geen enkele moeite mee. Oud-international Leonne Stentler zei vorig jaar nog in een interview in Vice: ĒEr zijn bovengemiddeld veel lesbische vrouwen in het voetbal. Het is een sport met een veilige omgeving voor andere vormen van seksualiteit, in tegenstelling tot het mannenvoetbal.Ē
Uit een groot artikel in New York Times blijkt dat niet in het hele vrouwenvoetbal te gelden. Twee internationals van het Mexicaanse vrouwenelftal kregen een relatie, die ze vorige zomer op Instagram bekend maakten. Dat leidde tot een stortvloed aan hatemail. Een jaar daarvoor zei de Mexicaanse bondscoach tijdens een teambespreking voor het WK bovendien: "Het maakt me niet uit of jullie partners zijn of niet, maar ik wil jullie niet hand-in-hand zien lopen of andere gekke dingen doen." Verder heeft de Mexicaanse bond in de afgelopen jaar al honderdduizend dollar aan boetes betaald aan de FIFA voor homofoob gezang op de tribunes. In het vervolg kan een scheidsrechter een interland van Mexico staken als dat niet ophoudt.
Bianca Sierra en Stephany Mayor spelen tegenwoordig samen in de professionele IJslandse league. Zij zijn gewaardeerde sterren, zowel op het eiland als bij hun club Thor-KA die op het kampioenschap en Champions League-deelname afstevent. 


Illegaal kijken neemt in Engeland snel toe

Uit onderzoek van de BBC blijkt meer dan een derde van Britse voetbalfans geregeld illegaal naar beelden van de Premier League te kijken, waarvan een kwart via speciale softwarekastjes. Een deel van deze kijkers wist niet van hun onwettige gedrag, maar anderen vinden de legale voetbalpakketten gewoon te duur. Dit voorjaar oordeelde het Europese Hof van Justitie dat dit kijkgedrag net zo strafbaar is als het illegaal downloaden van films en muziek. Maar wie houdt het tegen?
Veel fans zijn in bezit van een Kodi-box, die signalen van videoís, muziek, games en fotomateriaal op legale wijze omzet naar het televisiescherm. Intussen is software op de markt gekomen waardoor de Kodi-box kan inbreken op betaaltelevisiezenders als BT Sport en Sky. Deze sportzenders kochten de Premier Leagueduels voor bijna zes miljard euro. Zij zagen de kijkcijfers in het eerste contractjaar afnemen. Bovendien signaleert de BBC, dat de millenialgeneratie tot 34 jaar gewend is geraakt aan illegale streams en niet langer bereid is voor wedstrijdbeelden te betalen. 

Bron: bbc.com

Swart spreekt op Soccerex

Soccerex, één van de grootste voetbalcongressen in Europa, gaat samenwerken met de EPFL, de samenwerkende Europese voetbalcompetities. Tijdens de eerstvolgende conventie in Manchester begin september is Jacco Swart van de Eredivisie CV, tevens bestuurslid van de EPFL, toegevoegd als één van de sprekers. Samen met Claudius Schšfer van de Zwitserse voetballeague en de Portugees Pedro Proenca zal hij een voordracht houden over 'The League View'. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van Cruyff Football een presentatie houden over talentontwikkeling en de invloed van Johan Cruyff op voetbal. De kosten van de driedaagse netwerkbijeenkomst zijn tegen de duizend euro. 


Wedstrijd van de Week: Nederland - Noorwegen (Vrouwen EK, 16 juli, Utrecht)

Zondag beginnen de Oranje Leeuwinnen de poulewedstrijden tegen de voormalige winnaars Noorwegen, die bij de vorige uitgave tot de finale reikten, waar ze van Duitsland verloren. Poulegenoten Denemarken (20 juli, Rotterdam) en BelgiŽ (24 juli, Tilburg) lijken de outsiders.
Tijdens het toernooi lanceert de UEFA een app, die supporters en medewerkers aanmoedigt om zomin mogelijk fossiele brandstof te verbruiken op weg naar het stadion. De app-technologie registreert iedere reis per fiets of te voet naar een wedstrijd. Na aankomst krijgt de gebruiker informatie over de afgelegde afstand, verbrande calorieŽn en de bespaarde CO2-uitstoot. Met iedere reis te voet of op de fiets doen de deelnemers mee aan een verloting van wedstrijdballen en kaartjes voor de finale in Enschede op zondag 6 augustus, waaronder twee VIP-tickets.
De UEFA wil hiermee niet alleen de CO2-uitstoot terugbrengen en parkeerproblemen verminderen, maar denkt ook aan de gezondheid. De belangstelling voor het vrouwenvoetbal is flink gegroeid, maar deze groei is niet gelijk opgegaan met een toename in de lichamelijke activiteiten van vrouwen in Europa. Daarom is deze app ontwikkeld in samenwerking met de World Heart Foundation.


Foto: Flickr

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 juli 2018
Droombaan in het buitenland?
Pijl
Eén van de vele fantastische aspecten van sport is de natuurlijke manier waarop he...
21 juli 2018 // Ondernemerschap
20 juli 2018
Criminele weldoeners dringen sportclubs binnen om imago op te poetsen
Pijl
Een op de drie gemeenten kampt met criminele weldoeners. Zij gebruiken hun illegaal verkre...
20 juli 2018 // Voetbal
18 juli 2018
Met Walk Challenge 2020 geeft KWBN de wandelsport een olympisch tintje
Pijl
Na een afwezigheid van zes jaar keert de Walk Challenge terug op de agenda van de avontuur...
18 juli 2018 // Bonden

Partnernieuws

Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een Ďschoneí investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNLTB, Jeugdfonds Sport en KNHS
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?
Accres