De internationale sportweek van S&S: Is een 'Netflix of Sports' haalbaar?

17 november 2017 // Buitenland // Door: Ernst Bouwes
De internationale sportweek van S&S: Is een 'Netflix of Sports' haalbaar?
Met meer dan honderd miljoen abonnees over de hele wereld heeft Netflix binnen enkele jaren een succesvolle digitale zender gelanceerd voor de entertainmentsector. Blogger Michael Long vraagt zich op Sportspro af of dit Over-The-Top model (OTT) ook haalbaar is voor de sportwereld.

Op dit moment is DAZN, opgezet door de Britse Perform Group, al actief in een beperkt aantal landen waaronder Duitsland met de rechten op MLB, NFL, Formule 1, tennis, golf en een aantal voetbalcompetities. Abonnees betalen ongeveer vijftien euro per maand. Ook Eleven Sports bedient al een aantal regio’s zoals België, Portugal en de VS. Disney, eigenaar van ESPN, schijnt in het nieuwe jaar een eigen service te lanceren.
Een grote partij als Amazon heeft geld genoeg om de interessantste uitzendrechten in de sport op te kopen, waarmee het bedrijf landelijke televisiezenders zwaar kan beconcurreren. Deze week werd alweer veertig miljoen dollar betaald voor vijf jaar US Open, waarmee Amazon zijn Grand Slam completeert. Intussen heeft het bedrijf met een technologische voorsprong in OTT, Netflix, geen plannen in deze sector. Michael Long meent dat de verkoop van sportrechten nu nog erg gefragmenteerd is, terwijl rechtstreekse beelden digitaal versturen veel moeilijker blijkt dan on-demand uitzendingen als films en series. In de praktijk krijgt DAZN geregeld klachten over de beeldkwaliteit, omdat het bedrijf geen invloed heeft op de snelheid van de internetverbinding van zijn klanten. Deskundigen verwachten daarom dat OTT in de sportsector voorlopig regionaal blijft. 

Tien jaar Peace and Sport 

Geen enkele Nederlandse organisatie is genomineerd voor een categorie van de tiende Peace and Sports Awards, die het Peace and Sports International Forum op donderdag 7 december in Monaco bekend zal maken. Ook bevat de groep van bijna honderd topsporters onder de titel Champions for Peace niet één Nederlandse naam. De organisatie, met Prins Albert als beschermheer, probeert met projecten van bekende sporters over de hele wereld het sociale belang van sport in crisisgebieden aan te tonen, zoals de Friendship Games in Burundi, Rwanda en DR Congo of ontmoetingen tussen India en Pakistan, Israël en Palestina en dit jaar de ijshockeyende vrouwenteams van Noord- en Zuid-Korea.  
Voor het driedaagse forum in Monaco zijn nog kaarten te koop, die varieren in prijs van honderd tot vijftienhonderd euro. Onder de sprekers vinden we de voetballers Didier Drogba, Lilain Thuram en Khalida Popal, voormalig captain van het Afghaanse vrouwenvoetbalteam. 

Bron: peace-sport.org

Times kiest partij voor Britse dopingautoriteit 

Sir Bradley Wiggins, Tourwinnaar van 2012, dreigt met juridische stappen tegen Ukad, de Britse dopingautoriteit, omdat haar onderzoek naar vermeend dopinggebruik is gesloten door de uitputting van onderzoeksmogelijkheden en niet door de vaststelling van zijn onschuld. Wiggins voelt zich gegriefd door de verdachtmakingen, die zijn carrière in een kwaad daglicht stellen.
In The Times meent redacteur Matt Dickinson dat de oud-coureur best een toontje lager mag zingen. Ukad startte een onderzoek na verklaringen van een klokkenluider, maar kreeg nauwelijks medewerking van Team Sky, de werkgever van Wiggins. De teamdokter verloor zijn laptop met alle medische gegevens, terwijl het Team Sky, ondanks zijn reputatie van gedetailleerde rapportages, ook geen uitsluitsel kon geven over de inhoud van een medisch pakketje in de teambus in 2011. Wiggins bleek plots last te hebben van een allergie.
"Maar wat niemand moet betwisten - en zeker niet de wielrenner die zijn mond vol heeft van schone sport - is, dat het doen van onderzoek naar de valide beschuldigingen van een klokkenluider zonde van de tijd is", meent Dickinson op de opmerkingen van Wiggins over 'loze beschuldigingen' en 'weggegooid belastinggeld'.

Eerste homoseksuele baseballspeler werkt hard aan inclusiviteit

Voetbal is niet de enige wereldsport van de heteroseksuele man. Baseball in Noord-Amerika heeft nog altijd niet één openlijke homoseksueel in de gelederen. In 2014 benoemde de Major League Baseball oud-speler Billy Bean tot ambassadeur voor inclusiviteit. Hij leidde in de jaren negentig een dubbelleven, waar hij pas geruime tijd na afloop van carrière voor uitkwam.
Bean is nu het uithangbord van Shred Hate, een campagne van de MLB en sportzender ESPN tegen pesten in het onderwijs. Verder is hij actief in de Trailblazer Series, waarin de MLB baseballtoernooi tussen meisjes sponsort. 
Op de Beyond Gender-conferentie zei hij onlangs dat baseball en diverse andere sporten nog altijd onder een patriarchaal bewind zuchten. Seksisme en homofobie liggen daar dicht bij elkaar en voor homoseksuele mannen is nog op veel plaatsen geen ruimte. Bean gaat regelmatig op bezoek bij teams, coaches, managers, scheidsrechters en clubmedewerkers om te praten over diversiteit en inclusieve werkomstandigheden. "Ik wil het verschil maken buiten het veld, omdat ik dat niet deed toen ik actief speler was."

Evenement van de Week: Zevenheuvelenloop Nijmegen (19 november)

In haar streven om het meest duurzame loopevenement van Nederland te blijven is de organisatie van de Zevenheuvelenloop volledig overgestapt op groene stroom. Accu’s van GreenBattery, met opgeslagen wind- en zonne-energie, vervangen de aggregaten op het parkoers. Dat is niet alleen duurzaam maar minimaliseert ook de geluids- en stankoverlast voor omwonenden. Daarnaast is de auto met de rijdklok vóór de koploper elektrisch en rijdt de pers op elektrische motoren.
De Zevenheuvelenloop heeft een lange duurzame historie. Al in het begin van de jaren negentig konden deelnemers van buiten de stad bij hun inschrijving een voordelig treinkaartje bestellen. Wie geen OV-kaart kocht, betaalde een eigenvervoerstoeslag. In de drie edities vanaf 2012 leverde deze toeslag honderdduizend euro op, wat de organisatie ter beschikking stelde van enkele Nijmeegse basisscholen om zonnepanelen te installeren. De afgelopen jaren gaan deze inkomsten naar Natuurmomenten, dat daarmee duurzame hardlooproutes heeft aangelegd op Heumensoord en in Nationaal Park Veluwezoom.

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

18 februari 2018
Nieuwe vacatures in de sport bij: Watersportverbond, KNVvL en Sportbedrijf Lelystad
Pijl
Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
18 februari 2018 // Bonden
15 februari 2018
Rusland verovert buurlanden via de ijshockeyhal
Pijl
Terwijl de olympische beweging een vredelievende overwinning behaalde met de verwelkoming ...
15 februari 2018 // Buitenland
13 februari 2018
Los Angeles twijfelachtig als speelstad voor WK 2026
Pijl
The Boston Consulting Group heeft United 2026, het WK-bid van de Verenigde Staten, Mexico ...
13 februari 2018 // Voetbal

Partnernieuws

Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: Watersportverbond, KNVvL en Sportbedrijf ...
Arko Sports Media Congres Optimaal Herstel: toegepast in sport, gezondheidszorg en bedrijfsle...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Sport & Zaken European Company Games komen naar #Arnhem2021!
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Hogeschool Rotterdam Opleiding SportMarketing & Management tekent samenwerkingsovereenkomst met ...
Improve Your Business English Keep up your (presentation) game!