De internationale sportweek van S&S: Gezonde voeding centraal op Spotlight Night

23 november 2017 // Buitenland // Door: Ernst Bouwes
De internationale sportweek van S&S: Gezonde voeding centraal op Spotlight Night
De Sacramento Kings zijn het basketballseizoen niet goed begonnen als hekkensluiter van de Western Conference. De ploeg behoudt wel haar positie als voorloper in duurzaamheid in de sport. Afgelopen maandag was de thuiswedstrijd tegen de Denver Nuggets tevens Spotlight Night, waarop een non-profit instelling uit de regio zich uitgebreid mag presenteren voor de zeventienduizend toeschouwers.

De eerste van drie Spotlight Nights was voor de Yolo Farm to Fork, dat scholieren het gebruik van vers voedsel uit de omgeving leert en het omgaan met afval. De organisatie mag overal in het stadion workshops geven, informatie verspreiden over verse schoolmaaltijden en ander entertainment verzorgen om de toeschouwers aan te moedigen om gezond te eten. Tijdens de rust van het duel zullen vegetarische mascottes de Veggie Race lopen, waar in andere stadions worsten of ketchupvarianten rondrennen. 
Het Golden 1 Center behoort tot de duurzaamste sportstadions in de wereld, dat negentig procent van zijn cateringproducten bij leveranciers uit de omgeving haalt. 


Wat zijn de sportplannen van het ambitieuze Rakuten?

Sinds de zomer is Rakuten de nieuwe shirtsponsor van FC Barcelona, terwijl de naam van het Japanse bedrijf tegenwoordig ook op de basketbaltenues van de Golden State Warriors prijkt. Twee giganten in hun sport, waarvan de overeenkomst voor één jaar samen circa zeventig miljoen euro heeft gekost. Daarnaast kocht de Aziatische pendant van Amazon voor tweehonderd miljoen de uitzendrechten van de NBA voor Japan. Sportspro sprak met marketingdirecteur Kadavakolu.
Rakuten heeft de afgelopen jaren wereldwijd diverse bedrijven overgenomen, die voorlopig nog onder hun eigen naam opereren. Binnenkort krijgen deze allemaal het 'Rakuten'-merk, wat miljoenen sportliefhebbers direct moeten kunnen herkennen. Kadavakolu heeft een drietrapsstrategie ontwikkeld. Na de ontwikkeling van het merk, wil het bedrijf bekijken hoe het diensten kan aanbieden aan sportfans en daarna wil het nieuwe modellen uitwerken via de sport. Rakuten ziet sport als het ideale platform om contact te leggen met consumenten, leveranciers en gemeenschappen. 

Nieuwe regels in tennis stuiten op bezwaren van toppers

Een ander interessant artikel op Sportspro is een terugblik op het gebruik van het Hawkeye-systeem tijdens de innovatieve ATP Next Gen Finals in Milaan aan het begin van de maand. Lijnrechters verdwenen, maar het geluid van een stem kreeg wel de voorkeur boven een computerbliep om een foutbal aan te geven. Sam Green van Hawkeye denkt dat het meer rust brengt bij de spelers, die zich niet meer druk hoeven te maken over een verkeerde beslissing.
Hawkeye komt het komend seizoen nog niet op deze manier op de toernooien voor. De ATP nam deze week wel een besluit dat volgens diverse topspelers juist meer stress veroorzaakt. Roger Federer en Rafael Nadal zijn beiden sceptisch over de maximaal geklokte vijfentwintig seconden voor een service. Die periode is op dit moment twintig seconden op een Grand Slam, maar dat is ter beoordeling van de scheidsrechter. De beide topspelers denken dat deze rekening kan houden met de omstandigheden, terwijl de elektronische klok de serveerder onder druk zet. Volgens Federer verkrampten diverse deelnemers in Milaan. Een andere maatregel is het halveren van het aantal geplaatste spelers op de grote toernooien. 


Biathlonster twijfelt over OS vanwege politieke situatie

Komende zondag begint het biathlonseizoen in het Zweedse Oestersund, wat voor de Nederlandse Chardine Sloof een thuiswedstrijd is. Twee jaar geleden maakte zij de overstap naar de Zweedse ploeg, waar ze zelfs tot de estafetteploeg doordrong. Zij zal zich de komende maanden richten op deelname aan de Olympische Spelen onder de Zweedse vlag.
De topfavoriet bij de baithlon in Peyongchang zou Laura Dahlmeier moeten zijn, maar de Duitse heeft grote twijfels over de politieke situatie in Korea. "Wanneer een acuut gevaar van lijf en leden voor de sporters dreigt, dan ga ik zeker niet koste wat kost naar Peyongchang", verklaarde zij deze week. "De Spelen zijn misschien het grootste wat een atleet kan bereiken, maar ik wil ook weer gezond thuiskomen. Dahlmeier stelde voor om München als alternatief achter de hand te houden. ”Het zou mooi zijn als de Olympische Spelen terugkeren in een wintersportgebied. Peking 2022 is dat ook al niet.”
Overigens was München kandidaat voor deze Spelen, maar de Duitsers verloren van de Zuid-Koreanen. Een poging voor 2022 sneuvelde in een stadsreferendum. 

Bron: ksta.de

Evenement van de Week: The Ashes (23 november - 8 januari Australië)

Bij The Ashes denkt een continentale Europeaan misschien aan een nieuw boek van Steven King, maar in Engeland en Australië zijn de kranten al maanden bezig met de voorbeschouwingen op de oudste en traditierijkste topwedstrijd in de sport en zeker in cricket. Beide landen spelen in de komende twee maanden vijf testmatches, waarna de winnaar een beker, gevuld met as, meeneemt. Na negenzestig ontmoetingen sinds 1882 hebben beiden naties tweeëndertig overwinningen geboekt.
Sinds 1882 zijn de regels en de duur van 'The Ashes' nauwelijks veranderd. Deze editie kent echter een knieval voor de commercie, want de aanvangstijd is van elf uur ’s ochtends verschoven naar twee uur ’s middags. Invallende duisternis is niet langer het sein om te stoppen, want de strijd gaat onder kunstlicht verder, wat dit seizoen bij andere topduels leidde tot exploderende kijkcijfers in de cricketgekke landen.
In de praktijk bleek de huidige rode bal ’s avonds niet goed te zien, waarop de organisatie naar een andere kleur moest zoeken. De keuze voor roze is geen eerbetoon aan het recente referendum voor het homohuwelijk, maar was de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek. Deze innovatie heeft de strijd tussen de twee grote cricketbalfabrikanten Kookaburra en Dukes op scherp gezet. Beide werken nu koortsachtig aan de ontwikkeling van de beste rose bal, aangezien het testcricket in de komende jaren waarschijnlijk zogenaamde dag-en-nachtwedstrijden blijven. 
Overigens is The Ashes nog zo traditioneel dat de wedstrijd geen eigen website heeft.


Foto: Wikipedia

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

18 september 2018
Ode aan de Sportvereniging door Pieter Winsemius:
Pijl
In het vakblad Sport & Strategie (editie 3-2018) laten we een klaroenstoot klinken en...
18 september 2018 // Bonden
17 september 2018
Healthy Football League laat fans strijden om titel 'Gezondste club van Europa'
Pijl
De UEFA maakte afgelopen week bekend te denken over een ...
17 september 2018 // Voetbal
15 september 2018
Pijl
Ruim twintig jaar geleden behoorde het Nederlands volleybalteam tot de wereldtop met zilv...
15 september 2018 // Bonden

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?