19 juni: Dag van de Fondsenwerving

3 juni 2017 // Evenementen
19 juni: Dag van de Fondsenwerving
Tijdens de Dag van de Fondsenwerving leren deelnemers onder meer hoe met succes de geefvraag gesteld kan worden.

Nederlanders spenderen jaarlijks 5,7 miljard euro aan goede doelen. Slechts een heel klein deel van dit private geld gaat naar de sport, terwijl de gangbare inkomstenbronnen ook in deze sector steeds meer onder druk staan. Tijdens de Dag van de Fondsenwerving op maandag 19 juni op sportcentrum Papendal kunnen deelnemers zich laten inspireren en adviseren om meer inkomsten te verwerven voor hun sportdoel. Dit evenement van NOC*NSF, Eredivisie CV en KNVB geldt als sluitstuk van de campagne ‘Sport, Daar Geef Je Om’.


"De samenleving vindt sport heel belangrijk", stelt Monique van Bijsterveld van het organiserend comité en zelf al jarenlang werkzaam in de wereld van de goede doelen. "Sport verbindt, biedt plezier, is goed voor de gezondheid en heeft een belangrijke economische functie. Gezien de maatschappelijke relevantie van sport en de enorme betrokkenheid van veel mensen bij een sportvereniging liggen hier grote mogelijkheden om meer inkomsten te genereren."

Sport niet gezien als goed doel

Het is al heel gebruikelijk om bezittingen aan organisaties na te laten of te schenken. "Mensen vinden het steeds belangrijker om te bepalen wat er later met hun geld gebeurt. Ze geven graag aan de activiteiten waaraan ze veel plezier beleven zoals cultuur. Sport wordt echter niet gezien als een goed doel, terwijl je als supporter op die manier direct een bijdrage kunt leveren aan de ambities van jouw club of de overwinning van je favoriete sporter. Gezinnen geven jaarlijks gemiddeld 260 euro aan goede doelen, waarvan 100 euro vaststaat. De resterende 160 euro gaat naar wie erom vraagt. Als de sport dat niet doet, gaat het naar een andere bestemming. De sport moet hierin niet te bescheiden zijn."

De geefvraag leren stellen

Tijdens de Dag van de Fondsenwerving leren deelnemers onder meer hoe met succes de geefvraag gesteld kan worden. Deskundigen en prominenten uit de sport informeren over de mogelijkheden om op deze manier meer inkomsten te generen voor clubs, verenigingen, gemeenten, bonden en teams. Diverse aspecten van fondsenwerving komen tijdens seminars aan bod, zoals het werven van nalatenschappen en crowdfunding. NOC*NSF-voorzitter Andre Bolhuis gaat in op het belang van meer geld naar sport en Sue Wicks van Sport Relief vertelt over succesvolle Engelse initiatieven. Er is aandacht voor het onderzoek Geven in Nederland van de Vrije Universiteit, met gegevens en analyses van de filantropische geldstroom in ons land.Verder schuiven Marc van den Tweel van Natuurmonumenten, oud-schaatsster Yvonne van Gennip (Talentboek), NAC-directeur Justin Goetzee en rolstoeltennisster Diede de Groot aan voor een rondetafelgesprek. Aan het slot van de dag zal cabaretier Peter Heerschop een plan presenteren waarmee één keer per jaar collectief geld ingezameld zal worden. Het congres staat onder leiding van ex-wielrenster Marijn de Vries. 

Voor wie?

De Dag van de Fondsenwerving is gericht op topsporters, bestuurders en vrijwilligers van verenigingen, medewerkers van bonden, sportmarketeers, pers, ambtenaren, politici en iedereen die vindt dat er meer geld beschikbaar moet komen voor de sport.


Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.sportdaargeefjeom.nl.

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 september 2018
FIFA wil exploderende en dubieuze transfermarkt aanpakken
Pijl
Afgelopen weekend publiceerde de New York Times een int...
21 september 2018 // Voetbal
20 september 2018
Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief
Pijl
Eind dit jaar stopt de Sportimpulsregeling. Als de dit ...
20 september 2018 // Overheid
19 september 2018
Pijl
In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
19 september 2018 // Overheid

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?