IPOS winnaar Dutch Sports Innovation Award 2017

5 oktober 2017 // Ondernemerschap
IPOS winnaar Dutch Sports Innovation Award 2017
IPOS Teugelsensoren is uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Sports Innovation Award 2017. Dat gebeurde tijdens het 14e Nationale Sportinnovatie Congres in Eindhoven. Menke Steenbergen, CEO en Founder van IPOS Technology, ontving de prijs uit handen van wethouder Sport Jakob Wedemeijer.

IPOS is de eerste bedrijf ter wereld dat teugelsensoren ontwikkelt en is bovendien koploper op het gebied van technologie voor paardensporter. Het biedt de ruiter een dashboard en daarmee nieuwe mogelijkheden voor communicatie met het paard, ondersteund door objectieve gegevens. Hiermee is welzijn van ruiter en paard gediend in een grote sport.

Samenwerking met sport, kennispartners en bedrijven 

"Deze technologie zal voor altijd de manier van paardrijden veranderen", gaf winnaar Menke Steenbergen aan. "Het dwingt trainers om specifiek te worden in hun manier van werken, waardoor we ineens heel veel inzicht krijgen in praktijken die goed werken en welke niet. Door het vergroten van de transparantie ten aanzien van trainingsmethode hopen we daarnaast ook de acceptatie van de paardensport bij het brede publiek weer te vergroten."

De jury roemde het concept. "Het idee is origineel, creatief maar vooral ook reŽel. In de uitwerking is goed de samenwerking met sport, kennispartners en bedrijven gezocht. Deelname aan het accelerator programma op de High Tech Campus in Eindhoven heeft ervoor gezorgd dat het idee van product naar bedrijf is gegroeid."

De overwinning van de Dutch Sports Innovation Award 2017 levert IPOS naast de eer een prijs op die een waarde vertegenwoordigt van 15.000 euro, bestaande uit een geldbedrag, adviesuren en mediawaarde.

Finalisten

Tot de andere finalisten behoorden: het Eindhovense bedrijf Ato Gear met het product Arion, een systeem dat zich richt op de coaching van de looptechniek van de hardlopers, het Apeldoornse DISQ, een mobile fitness product waarmee je overal en altijd je krachttraining kan doen met geÔntegreerde vermogensmeting, en het Rijswijkse bedrijf Otis Insight met het product ROW4, een innovatieve methode voor coaching in de roeisport met mogelijkheden voor toepassing in vele andere sporten.

Dutch Sports Innovation Award

De Dutch Sports Innovation Award (voorheen Nationale Sport Innovatie Prijs) is de stimuleringsprijs voor een innovatief en kansrijk product of dienst gericht op topsport en/of recreatieve sporten met als belangrijke pijlers: Prestatief (product of dienst maakt het mogelijk om in top- en/of recreatieve sporten beter te presteren); Vitaliteit (product of dienst draagt bij aan een sportieve en actieve leefstijl); Economische marktpotentie (het marktpotentieel van product of dienst).
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • TJosephNib
    http://bit.ly/2hiePjo - BrainRush – натуральное средство на основе мицелл, вытяжек и концентратов лекарственных растений с добавлением глицина, биотина и комплекса витаминов В. Улучшает передачу нервных импульсов и работу всех отделов головного мозга, помогает при нарушениях функции памяти. BrainRush легко усваивается организмом и начинает действовать максимально быстро, дополнительно воздействует на функции эндокринной, имунной и нервной систем. Эффективен в любом возрасте. http://tinyurl.com/yb9h9jty - BRAINRUSH – ЭТО УНИКАЛЬНОЕ СЕРТИФИЦИРОВАННОЕ СРЕДСТВО Не содержит ГМО Не содержит вредных для здоровья красителей. Не содержит вредных для здоровья консервантов. Не имеет противопоказаний. Запатентованный синергический фитокомплекс. http://ow.ly/DzTd30e46cE - BRAINRUSH исключительно натуральные компоненты, не наносящие вреда организму. Активные вещества корневища солодки, шалфея и пустырника пятилопастного повышают устойчивость нервных клеток к кислородному голоданию, активизируют умственную деятельность, способствует улучшению памяти и сна.
    Reactie geplaatst op 11/10/17 om 23:24 uur

Laatste nieuws

23 juni 2018
Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederland
Pijl
Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
23 juni 2018 // Bonden
22 juni 2018
Nieuwe EU-werkgroep voor duurzaamheid in de sport
Pijl
Nadat de EU eerder een deskundigenwerkgroep instelde voor de aanpak van matchfixing in voe...
22 juni 2018 // Buitenland
20 juni 2018
Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Pijl
Agterberg BV heeft een vacature als Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport. Lees hieronder meer ...
20 juni 2018 // Ondernemerschap

Partnernieuws

Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederlan...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels