Nationale sportevenementenkalender sterft stille dood

30 oktober 2017 // NOC*NSF // Door: Frans Oosterwijk
Nationale sportevenementenkalender sterft stille dood
De sportliefhebber die wil weten welke grote nationale en internationale sportevenementen er in ons land op het programma staan en die gewend was daarvoor de door NOC*NSF en bureau Respons samengestelde Nationale Sportevenementenkalender te raadplegen, zal op zoek moeten naar een andere informatiebron. NOC*NSF heeft zijn medewerking aan de samenstelling van de kalender gestaakt omdat de sportkoepel niet tevreden was over de kwaliteit ervan.

De website sportevenementenkalender.nl bestaat nog wel, maar heeft sterk aan niveau ingeboet en wordt inmiddels niet meer aangevuld en geactualiseerd.
Het goede nieuws is dat er beslist weer een nieuwe kalender komt, aldus NOC*NSF-woordvoeder Geert Slot. "Binnenkort vindt met het ministerie van VWS, gemeenten en provincies, de NLSportraad, sportbonden en andere betrokken partijen overleg plaats over het Nederlands sportevenementenbeleid. Dan bespreken we ook hoe we komen tot een goede, gezamenlijke landelijke kalender waarop deze evenementen worden aangekondigd. Het besluit daarover lijkt in januari genomen te worden."

De topevenementenkalender

Op www.nocnsf.nl/evenementen publiceert NOC*NSF wel de Nederlandse topevenementenkalender. Hierop staan de evenementen die voor Nederland van strategische waarde worden geacht en die hebben voldaan aan de daarvoor gestelde criteria (eveneens te vinden op www.nocnsf.nl).
Deze topevenementenkalender geeft overigens maar ruimte voor gemiddeld drie evenementen per jaar (zie overzicht). Er zijn dus tal van (eenmalige grote) evenementen die er niet op vermeld worden, zoals -voor 2018- het WK Baanwielrennen in Apeldoorn, het WK Inline Freestyle Skating in Gelderland (met wedstrijden in Arnhem en Heerde). en de European Sports For All Games, een groot breedtesportevenement, in Friesland.De topevenementenkalender lijkt de indruk te wekken dat het aantal evenementen na 2019 afneemt, maar dat is schijn, verzekert Slot. "Er zijn een groot aantal ambities bij ons bekend voor de aankomende jaren. De partijen hierachter, sportbonden, overheden en commerciële partijen, bereiden nu hun plannen voor. In de aankomende periode verwacht ik veel aanvragen voor de topevenementenkalender voor de periode 2020 t/m 2023. Hoeveel precies is nu nog lastig te zeggen. Het kan immers zijn dat 1. uit haalbaarheidsonderzoek alsnog blijkt dat voorgenomen plannen niet realistisch zijn, 2. partijen hun ambities opschuiven naar andere jaren, en 3. het evenement niet wordt toegewezen door een internationale federatie."

Overigens is het ook nog mogelijk dat Respons de Nationale Sportevenementenkalender nieuw leven in blaast en zelf met een eigen versie komt. Hierover bestaat nog geen duidelijkheid.


Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

21 september 2018
FIFA wil exploderende en dubieuze transfermarkt aanpakken
Pijl
Afgelopen weekend publiceerde de New York Times een int...
21 september 2018 // Voetbal
20 september 2018
Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief
Pijl
Eind dit jaar stopt de Sportimpulsregeling. Als de dit ...
20 september 2018 // Overheid
19 september 2018
Pijl
In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
19 september 2018 // Overheid

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een ‘schone’ investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?