#FITchallenge17: om die goede voornemens wl vol te houden

5 januari 2017 // NGO's // Door: Tessa de Wekker
#FITchallenge17: om die goede voornemens wl vol te houden
Het is weer januari. Tijd dus voor goede voornemens. Meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken en afvallen zullen ongetwijfeld weer op veel lijstjes voorkomen. Om mensen te helpen om niet in de derde week van het jaar alweer massaal op de bank te ploffen, heeft Kenniscentrum Sport samen met tijdschrift LINDA het initiatief genomen voor de #FITchallenge17. Acht deelnemers zijn een maand te volgen op allesoversport.nl en sociale media.   

Alle deelnemers hebben een doel voor zichzelf. Zo wil Lars Houthuijzen in 2017 een trailrun van 30 kilometer lopen. Hoewel hij als coach in mentale weerbaarheid en lifestyle al behoorlijk sportief is, doet hij toch mee aan de #FITchallenge17. "Voor een trap onder mijn hol op zijn tijd. Ik verwacht zo een onderbouwd trainingsschema en goed advies over voeding te kunnen krijgen." 

Elvera Weusten heeft een slepende knieblessure gehad. De sportieve Limburgse wil dit jaar echter graag de Disney Marathon lopen. Anita Vlug wil fit zijn voor haar wintersportvakantie in Canada, waar ze een helidrop wil gaan doen. "We hebben inmiddels ook een hometrainer aangeschaft om thuis voor de buis in beweging te zijn! De omstandigheden zijn al goed, nu de mindset nog Ik denk dat de #FITchallenge17 mij daarmee kan helpen", zegt ze. Ook directeur van Kenniscentrum Sport Willemijn Baken doet mee. Zij wil in 2017 elke week drie keer hardlopen in plaats van één keer.

1-jarig jubiliem

Het Kenniscentrum Sport en de online portal AllesoverSport bestaan één jaar.  Het platform is ontwikkeld door Kenniscentrum Sport in opdracht van het ministerie van VWS, in samenwerking met Mulier Instituut, NOC*NSF, RIVM, SCP, TNO, VeiligheidNL, Vereniging Sport en Gemeenten en Vereniging voor Sportgeneeskunde. "Onze eerste verjaardag wilden we vieren. De #FITchallenge17 leek ons een mooie manier. Veel mensen hebben goede voornemens, maar vaak komt daar niets van terecht. Hoe maak je je goede voornemens nou waar? Een stok achter de deur helpt vaak wel, zegt Jacqueline Kronenburg van Kenniscentrum Sport. 

In de eerste paar dagen heeft het centrum al 240.000 impressies online geteld bij de #FITchallenge17 op de diverse sociale media. Kronenburg: "We hopen dat zoveel mogelijk mensen gaan meedoen en hun eigen challenge delen. En dat andere mensen genspireerd raken door onze deelnemers. Het zijn gewone Nederlanders, zoals jij en ik. We brengen hun challenge in beeld, ook de lastige momenten. Als zij het kunnen, dan kunnen andere mensen ook hun doel bereiken."   

Op AllesoverSport, de internetportal van LINDA en via sociale media zijn tips en adviezen beschikbaar. Experts van Kenniscentrum Sport en andere organisaties als Fit!vak en VSG vertellen hoe je een trainingsschema opbouwt en blessures voorkomt. Kronenburg: "Een goed voornemen volhouden begint met goede informatie en een plan. Veel mensen beginnen gewoon. Dan lopen ze een blessure op en zeggen ze: zie je wel, dat sporten is niet goed voor je. Met de juiste adviezen willen we dat voorkomen." 

Kom-van-de-bank-kalender   

Als extra ondersteuning heeft LINDA de 'Kom-van-de-bank-kalender' ) gemaakt. "Zoiets als de adventskalender, maar dan nieuwe stijl, zegt Kronenburg. In plaats van chocolaatjes vinden deelnemers elke dag van januari een sportieve verrassing achter een digitaal vakje.    Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

19 september 2018
Pijl
In het hele land zijn initiatieven om ouderen meer aan ...
19 september 2018 // Overheid
18 september 2018
Ode aan de Sportvereniging door Pieter Winsemius:
Pijl
In het vakblad Sport & Strategie (editie 3-2018) laten we een klaroenstoot klinken en...
18 september 2018 // Bonden
17 september 2018
Healthy Football League laat fans strijden om titel 'Gezondste club van Europa'
Pijl
De UEFA maakte afgelopen week bekend te denken over een ...
17 september 2018 // Voetbal

Partnernieuws

Accres Accres maakt sportaccommodaties gemeente Apeldoorn duurzamer
Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Veiligesportvloer.nl De sportieve robot van Ace: een schone investering in dubbel opzicht
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij: KNSB, Gemeente Dordrecht en Instituut Spo...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Droombaan in het buitenland?