Internationaal sportcongres Play the Game over verandering in de sport

23 oktober 2017 // Evenementen
Internationaal sportcongres Play the Game over verandering in de sport
In 2015 werd het congres gehouden in Denemarken
Eindhoven is van zondag 26 tot donderdag 30 november gastheer van Play the Game. Een unieke kans dus om dit befaamde internationale sportcongres bij te wonen. Tijdens de meerdaagse conferentie met bekende sprekers worden belangrijke actuele themaís uit de sportwereld besproken. 

"We zitten in kritieke tijden voor de sport. De laatste jaren zijn er talrijke schandalen geweest. Doping, matchfixing en corruptie. Elk nieuw incident is slecht voor de integriteit van de sport. Om dat te veranderen moeten we meer samenwerken, elk vanuit onze eigen verantwoordelijkheid", sprak minister Edith Schippers (Sport) eerder dit jaar passende woorden bij de aankondiging dat Play the Game voor het eerst in Nederland plaats zal vinden.

Uniek platform

Play the Game is een bijzonder platform, dat ruimte biedt aan een vrij, open en constructief debat over de belangrijkste uitdagingen in de sport. In voorgaande edities werden hier al voor het eerst op internationaal niveau onderwerpen zoals als epo-gebruik in de topsport, corruptie binnen de FIFA en schendingen van mensenrechten benoemd. De conferentie vormt een integraal onderdeel van het Deense Instituut voor sport Studies (Idan). Een onafhankelijke onderzoekscentrum gericht op het verhogen van de ethische normen en de bevordering van democratie, transparantie en vrijheid van meningsuiting in de sport. 

Ook tijdens deze editie komen weer veel themaís aan bod, zoals: Het Russisch dopingschandaal met als sprekers onder anderen WADA-president Craig Reedie, Richard H. McLaren (hoofd van het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA) en de Duitse onderzoeksjournalist Hajo Sepplet. Aanklagers uit BraziliŽ en Frankrijk gaan in op het het onderzoek naar topbestuurders van het IOC en andere grote internationale sportfederaties. Er wordt met voormalig WADA-president Richard W. Pound naar een antwoord gezocht op de vraag wat de sport doet om zichzelf te hervormen. Onderzoeksjournalisten presenteren de lessen die geleerd zijn door Football Leaks. En er is aandacht voor de snelle opkomst van e-sports. Is dat een echte sport? Hoe om te gaan met zaken als gokken, doping en technische manipulatie binnen e-sports?  

Verandering in de sport: mondiaal, nationaal en lokaal

Verder staat de noodzaak van verandering in de sport op mondiaal, nationaal en lokaal niveau centraal tijdens de speciale tiende editie van het congres in Eindhoven. Internationale sportorganisaties hebben veel moeite hun geloofwaardigheid te herstellen na een onophoudelijke stroom onthullingen over corruptieschandalen en dopingaffaires. Overal staat verandering boven aan de agenda. Worden de noodzakelijke maatregelen nu ook genomen of blijft het alleen bij mooie woorden? 

Op lokaal niveau kost het verenigingen en bonden in een tijd van individualisering steeds meer moeite het ledenbestand op peil te houden. Recreatieve sporters gedragen zich steeds meer als consumenten en organiseren zich steeds vaker zelfstandig via virtuele gemeenschappen. Kan de sportwereld die hecht aan tradities zich aanpassen aan deze transitie? Hoe gaat de sport om met de grote veranderingen op politiek, sociaal, cultureel en technologisch vlak?  

Praat mee over oplossingen

Deskundigen vanuit de hele wereld spreken over hun ervaringen en geven aanbevelingen rond deze en andere uitdagingen. U kunt als belanghebbende in de sport ook een bijdrage leveren aan de discussie gericht op het vinden van innovatieve oplossingen voor sport als fysieke activiteit, als gemeenschappelijk cultuurgoed en als fundamenteel recht voor iedereen. Play the Game 2017 is een evenement dat u niet mag missen als bestuurder, academicus, journalist, ambtenaar of als u op een andere wijze betrokken bent bij de sport. 

Aanmelden

  • Kijk hier voor meer informatie over Play the Game 2017 en het actuele programma. 

  • U kunt zich hier aanmelden voor dit congres. 

Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

23 juni 2018
Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederland
Pijl
Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
23 juni 2018 // Bonden
22 juni 2018
Nieuwe EU-werkgroep voor duurzaamheid in de sport
Pijl
Nadat de EU eerder een deskundigenwerkgroep instelde voor de aanpak van matchfixing in voe...
22 juni 2018 // Buitenland
20 juni 2018
Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Pijl
Agterberg BV heeft een vacature als Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport. Lees hieronder meer ...
20 juni 2018 // Ondernemerschap

Partnernieuws

Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederlan...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels