KNLTB klaar voor nieuwe stap: tennismaterialen op alle basisscholen

29 januari 2015 // Bonden // Door: Robert Barreveld
KNLTB klaar voor nieuwe stap: tennismaterialen op alle basisscholen
Ze zijn vrijwel altijd startpunt voor de overheid bij projecten om de jeugd in de beweging te krijgen en steeds meer sportbonden ontdekken ze als een ideale plek voor ledenwerving: scholen. Bovendien vormen ze de basis voor een nog pril initiatief als de Koningsspelen. De KNLTB wil het aantal jeugdleden verder doen stijgen en het mag dan ook nauwelijks een verrassing zijn dat scholen daarbij een essentiële rol spelen, getuige bijvoorbeeld het succesvolle programma Schooltennis. Wat de tennisbond betreft is het tijd voor de volgende stap: een tennispakket met netjes, rackets en ballen voor elke basisschool in Nederland.

Het Fed Cup-duel tussen de Nederlandse vrouwen en Slowakije op 7 en 8 februari in Omnisport Apeldoorn moet de aftrap vormen van deze ambitieuze nieuwe fase in het Schooltennisproject. Het topsportevenement is een mooi startmoment, maar de plek is tevens zorgvuldig gekozen. Apeldoorn is zowel wat het aantal verenigingen als de hoeveelheid tennisleden betreft een levendige tennisgemeente. Het is voor de KNLTB een prima plek om in samenwerking met de Apeldoornse tennisfederatie, de Apeldoornse basisscholen en Accress Apeldoorn B.V. te starten met het plan. "Het werkt natuurlijk van meerdere kanten, zegt de bond in een reactie. "Met Omnisport hebben we een mooie plek om de afvaardigingen uit te nodigen en bij een evenement als dit kunnen we in een heel positieve sfeer met elkaar praten. We hebben echt iets te bieden. En daarnaast kan iedereen genieten van de Fed Cup.

Gratis materialen voor scholen Apeldoorn

Ter gelegenheid van de start voorziet de KNLTB in samenwerking met de provincie Gelderland alle deelnemende scholen in Apeldoorn alvast van een tennispakket met twee 3-meter netjes, acht rackets en twaalf ballen. Reeds de helft van de 64 basisscholen heeft deelname aan het project toegezegd. Bovendien krijgt elke deelnemende school maximaal dertig gratis kaarten voor de Fed Cup-wedstrijd in Omnisport op 7 en 8 februari.


Apeldoornse clubs

De KNLTB wil ook de Apeldoornse tennisverenigingen bij de start van dit nieuwe project betrekken en heeft daarom het bestuur, de jeugdcommissie en de trainer van tien bij de Apeldoornse Tennisfederatie aangesloten clubs uitgenodigd in het Omnisport op 7 februari. De betreffende verenigingen kunnen daar het nieuwe initiatief met de bond bespreken en krijgen net als de scholen gratis toegang tot de Fed Cup-wedstrijden. Naast het geven van praktische informatie hoopt de tennisbond op waardevolle feedback om dit project in de toekomst zoveel mogelijk kans van slagen te geven. 

Brainstormen over categorie 13-18 jaar

Met Schooltennis en Tenniskids slaagt de KNLTB er steeds beter in de jongste jeugd goed te bereiken. De leeftijdsgroep tussen de dertien en achttien jaar mag echter niet worden vergeten. De bond denkt na over een nieuw competitieaanbod voor die leeftijdscategorie en wil ook daar graag met verenigingen over van gedachten wisselen. Om die reden nodigt de bond ook de zogenoemde whoZnext-teams van Nederland uit in het Omnisport voor een brainstormsessie op 7 februari.


Foto's: Centrecourt
Verplicht Verplicht
Verplicht


Verplicht

Reload Image
  • Nog geen reacties aanwezig.

Laatste nieuws

23 juni 2018
Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederland
Pijl
Wie op zoek is naar een (nieuwe) baan in de sport of een openstaande vacature heeft, kan t...
23 juni 2018 // Bonden
22 juni 2018
Nieuwe EU-werkgroep voor duurzaamheid in de sport
Pijl
Nadat de EU eerder een deskundigenwerkgroep instelde voor de aanpak van matchfixing in voe...
22 juni 2018 // Buitenland
20 juni 2018
Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Pijl
Agterberg BV heeft een vacature als Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport. Lees hieronder meer ...
20 juni 2018 // Ondernemerschap

Partnernieuws

Agterberg Vacature: Uitvoerder Cultuurtechniek-Sport bij Agterberg B.V.
Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) Arko Sports Media en Fontys Economische Hogeschool Tilburg (SPECO) verlenge...
Neptunus Etagehal bouwen op een berghelling: de uitdaging van tijdelijke accommodati...
Werkenindesport.nl Nieuwe vacatures in de sport bij Nevobo, Atletiekunie en Badminton Nederlan...
ATPI Sports Events Van vliegtuigstoel tot gouden plak
Sportgeneeskunde Nederland Anne Benjaminse en Nick van der Horst winnen TulipMed Prijs 2016
NOC*NSF Ferrero en NOC*NSF lanceren actieplan om sportplezier bij kinderen te vergr...
Jongeren Op Gezond Gewicht Winning Serve met Team:Fit bij het Ricoh Open
TDE Triple Double en E-sites bundelen krachten in nieuw digitaal bureau TDE
Improve Your Business English Zo overtuig je bij het onderhandelen in het Engels